STRP festival trekt alle muziek registers open STRP festival trekt alle muziek registers open

Zeven dagen lang bijna non-stop top acts in het klokgebouw (deel I)

, Tekst: Tijs Dijstelbloem

STRP festival trekt alle muziek registers open

Zeven dagen lang bijna non-stop top acts in het klokgebouw (deel I)

Tekst: Tijs Dijstelbloem ,

Het STRP festival begint over een kleine maand. De internationale line up is op de derde editie van het multidisciplinaire festival zo goed en zo uitgebreid dat 3VOOR12/Eindhoven graag een handje helpt bij het voorstellen van alle acts. In Deel I uitgebreid aandacht voor de eerste festivalzaterdag: 20 november 2010.

Zeven dagen lang bijna non-stop top acts in het klokgebouw (deel I)

Afgelopen zaterdag kondigde een lokaal dagblad nog aan dat het Klokgebouw een soort Heineken Music Hall werd voor Eindhoven naar Amsterdams voorbeeld. Nu de line up van het STRP festival compleet is, vraagt onze redactie zich af of de locatie niet beter voorzien had kunnen worden van een camping want een vergelijking met Lowlands ligt eerder voor de hand.

Wie op de site een blik durft te wagen om te ontdekken wat er allemaal naar Eindhoven komt in de week van 20 tot 28 november komt er hoogstwaarschijnlijk niet uit. Geheel in de landelijke trend van onduidelijke festival website’s doet STRP hier aan mee. Om een handje te helpen zetten wij de dagen en concerten voor je op een rijtje. We beginnen met zaterdag 20 november 

ZAAL I

The Bloody Beetroots Death crew 77, Chromeo, The Longmen, Die Antwoord, Skream ft.  Sgt. Pokes, The Twelve, Floating Points… 

Diversiteit is het woord dat  het beste past bij de programmering van de eerste festival zaterdag. Eindhovense inbreng komt van The Longmen, de enige act die 3 edities op rij geboekt staat. U man en Hank Long geven in hun sets deze diversiteit goed weer en staan waarschijnlijk daarom ook op het affiche. De mannen achter het DR’OP concept hosten dit jaar het grote podium waarop Afrikaanse Hip Hop van Die Antwoord te horen is, Amerikaanse soul van Chromeo en Italiaanse klanken afkomstigv van misschien wel de meest brute live act van het moment, de Bloody Beetroots. Van alles wat dus.  

ZAAL II

Modeselekion, Hudson Mohawke, Matryn, Shed, Monolake, Ramadanman, SBTRKT, Aardvarck. 

Vaak wordt er gezeurd dat er in de stad niets te doen is en dat de feesten die er zijn ook altijd dezelfde namen op het affiche hebben staan. Zelfs na het uitlekken van de eerste namen van het STRP festival waren er mensen die teleurgesteld reageerde. Wie echter alleen al naar zaal II van de zaterdag kijkt kan niet anders dan concluderen dat STRP een bijzonder festival is met een meer dan bijzondere lijst aan artiesten. En dat er geluisterd is naar mensen die er verstand van hebben blijkt wel uit het volgende; niemand minder dan Thom Yorke heeft Modeselektor (host van de zaal) geholpen met de line up van zaal II. De in Eindhoven zeer populaire Aardvarck kan op sympathie rekenen van de frontman van Radiohead want het was op zijn aanraden dat de jonge Belg naar het STRP festival wordt gehaald.

SBTRKT (Subtract) haalt zijn invloeden uit  de jaren ’90  en luisterde onder andere veel naar Masters of Work. Martyn heeft zijn roots in Eindhoven liggen maar het zal voor de eerste keer zijn dat hij op een dergelijk groot podium kan acteren in zijn lichtstad. 3VOOR12/Eindhoven is helemaal weg van zijn remix ‘Gentle Giant’ voor Tiga en kan niet wachten tot het optreden begint.

Houd de 3VOOR12/Eindhoven website in de gaten want de overige dagen belichten we ook!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven