Elektronisch muziekkunstproject Playboy’s Bend in TAC Elektronisch muziekkunstproject Playboy’s Bend in TAC

Oud speelgoed wordt live omgetoverd tot bliepjes en piepjes synthpop

, Tekst: Patric Muris

Elektronisch muziekkunstproject Playboy’s Bend in TAC

Oud speelgoed wordt live omgetoverd tot bliepjes en piepjes synthpop

Tekst: Patric Muris ,

TAC (Temporary Art Centre) staat bekend om het eigenzinnige en experimentele karakter. Dat blijkt wat betreft de programmering bijvoorbeeld uit onderdak dat is geboden aan jonge bands tijdens Popronde vorig jaar, maar ook uit een festival als Armut Macht Geil.
Aanstaande vrijdag is er weer zo’n spannend evenement in TAC. De bandnaam doet al veel (goeds) vermoeden.

Oud speelgoed wordt live omgetoverd tot bliepjes en piepjes synthpop

Vrijdagavond speelt Playboy's Bend in TAC. Bend staat duidelijk niet voor band, want ook al komt er soms een arsenaal aan geluiden uit de diverse elektronica: er is maar één man die verantwoordelijk is voor het muzikale en elektronische kunstproject. Playboy’s Bend is in 2006 gestart door de Belg Xavier Gazon. Xavier komt uit Luik; de grauwe stad net na Maastricht die door zijn soberheid en industrie veel creatievellingen inspireert.

Het project werd ingegeven door de zogenaamde circuit bending movement. Binnen deze muziekbeweging wordt het interne systeem van speelgoed gemodificeerd. Casio synthesizers uit de jaren tachtig transformeren, door creatieve kortsluiting, naar ongewone en magische instrumenten. Hieruit ontstaat elektronische piepjes- en bliepjesmuziek. Gazons geluidscollages en geluidsreeksen worden geïnspireerd door wereldwijde popmuziekstromingen zoals rock, electro, disco, reggae of latino. Hij produceert deze muzieksoorten door magische en grappige mixen op plastic kindercomputers en fluorescerende muziekinstrumenten voor peuters. Dit maakt zijn optreden niet alleen fijn om naar te luisteren: je moet het gewoon gezien hebben! Check de originele player op zijn MySpace voor een eerste indruk.

Nog niet zo bekend met TAC? Wil je er meer over weten? Ga dan dit weekend naar een van de open dagen. Naast een rondleiding wordt er een expositie gegeven in de TACSalon. Iedereen is welkom en entree is er niet.

TAClive: Playboy's Bend (BE)
Datum: vrijdag 11 september
Deur open: 21.00 uur
Aanvang: 22.00 uur
Entree: gratis

Open Monumentendag in het Temporary Art Centre
Datum: zaterdag 12 september en zondag 13 september
Tijd: 11.00 tot 17.00 uur
Entree: gratis
Locatie: TAC, Vonderweg 1, Eindhoven

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven