De vijf Gouwe Lempkes van The SoFu Sessions De vijf Gouwe Lempkes van The SoFu Sessions

De vijf beste schijven ooit van dj’s en artiesten uit Eindhoven

, Tekst: Tijs Dijstelbloem/Fotografie: Leon Versmissen

De vijf Gouwe Lempkes van The SoFu Sessions

De vijf beste schijven ooit van dj’s en artiesten uit Eindhoven

Tekst: Tijs Dijstelbloem/Fotografie: Leon Versmissen ,

Voor sommigen is het optreden tijdens de 3VOOR12/Eindhoven clubavond een debuut op het podium van de Effenaar. De jonge enthousiaste muzikanten van The Sofu Sessions stonden er echter al eens eerder: tijdens de finale van Kunstbende. Nu zijn ze echter heel bewust door ons gevraagd om de avond te openen. Voor het dossier van Gouwe Lempkes hebben alle bandleden gezamenlijk hun muzikale voorkeur op een rijtje gezet. Vijf bandleden, vijf platen.

De vijf beste schijven ooit van dj’s en artiesten uit Eindhoven

De finale van Kempenerpopprijs is pas 19 September maar voordat het zover is hebben de dames en heren van The SoFu Sessions al mooi een plekje op de Club 3VOOR12 Eindhoven avond weten te bemachtigen. De groep zal de avond openen dus wees er op tijd bij. Om twijfelaars over de streep te trekken, beloont 3VOOR12/Eindhoven de eerste 100 bezoekers aan de kassa op een kleine attentie. Je hebt nu dus echt geen excuus meer om ook maar iets te missen van The SoFu Sessions!

 

James Brown - Sex Machine

 

Zoals veel mensen het waarschijnlijk met ons eens zijn, is er veel goede muziek geschreven in de jaren '60, vooral in het genre dat wij spelen. Denk aan artiesten als Aretha Franklin, Marvin Gaye en James Brown.

James Brown heeft een lange, moeilijke weg afgelegd om te komen waar hij was en heeft dit alles bereikt door er kei hard voor te werken.

Dit is iets wat ons erg inspireert. Daarnaast beïnvloedt de soort muziek die hij maakte, p-funk, onze band sterk.

In dit nummer van hem, Sex Machine, wordt steeds hetzelfde herhaald, waardoor er een stevige groove wordt gecreëerd. Dit maakt het lekkere dansmuziek, waarbij mensen lekker ‘los kunnen gaan’...

 

Pink Floyd - Comfortably Numb

 

Eigenlijk vinden we alles wat Pink Floyd geschreven heeft geniaal, maar dit nummer springt er wat ons betreft zeker uit.

Hoewel dit nummer niet direct in ons genre ligt, vinden we dit een ontzettend mooie plaat waar toch veel inspiratie uit te halen valt.

Buiten de mooie, rustige sfeer waarin het geschreven is, zit ook de tekst goed in elkaar. Het nummer gaat over opgroeien en volwassen worden en dit wordt op een zeer aparte, symbolische manier beschreven. Verder is Pink Floyd voor ons sowieso een erg grote bron van inspiratie. In al hun werk staat alles ten dienste van de muziek en dat is iets waarvan we veel blijven leren.

 

Joss Stone - Music

 

Vanaf het ontstaan van de band wisten we dat we een beetje in de richting van de muziek van Joss Stone wilden gaan. Dit omdat ze rustige, nieuwe soul maakt wat mooi bij de stem van onze zangeres past. Joss Stone staat voor ons vooral bekend om de goede teksten die ze schrijft. Zo ook de tekst van "Music".

In dit nummer betuigt ze openlijk haar liefde voor muziek, wat begeleid wordt door rustige, liggende akkoorden en mooie achtergrondzang.

De impact van dit nummer op de band was zo groot dat we als het ware een eigen nummer aan "Music" hebben opgedragen.

 

Bootsy Collins - Strechin' Out (live versie van youtube)

 

Twee jaar geleden zijn we met de band op het North Sea Jazz Festival geweest. Hier trad de oude bassist van James Brown, Bootsy Collins, op als afsluiter van de eerste dag. Samen met ‘The hard working band’ speelde hij een coverset van Brown waarbij hij een mooie sfeer creëerde en een intieme band met het publiek wist te krijgen. Toen de show klaar was, kwam hij het publiek ingelopen om daar nog een feestje te bouwen en voor we het wisten stond ineens onze grootste funkheld in ons midden! Aldaar hebben we van hem de boodschap meegekregen om de funk weer levend te maken en dat is ook zeker wat we met de band van plan zijn!

Strechin' Out is net als Sex Machine een p-funk nummer met een heerlijke, dansbare groove.

 

Jill Scott - One is the magic #

 

Op datzelfde festival van twee jaar geleden hebben we ook Jill Scott voor het eerst gezien. De sfeer die deze vrouw over wist te brengen op het publiek zal geen van de aanwezigen ooit vergeten. De muziek zelf was natuurlijk al wel bekend bij ons, maar zoals zij met haar stem haar gevoel met het publiek wist te delen was echt uniek. In het nummer ‘One is the magic #’ laat ze weten dat je zelf het belangrijkst bent in je eigen leven. Zoals wij dit opvatten betekent dit dat je verantwoordelijk bent voor je eigen leven en dat jij de enige bent die jezelf gelukkig kan maken. Verder schrijft Jill Scott gewoon ontzettend mooie gevoelsmuziek die door iedereen gehoord en gedeeld kan worden. Haar muziek heeft de potentie om iedereen te bereiken en te raken.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven