The Subs promoot nieuw album met liveset in de Effenaar

Doe mee met de 3VOOR12/Eindhoven prijsvraag en win!

Tekst: Tijs Dijstelbloem ,

Ga je graag naar de Effenaar, maar lukt het niet om 11 euro voor een ticket bij elkaar te krijgen? Dan ben je hier aan het goede adres! Althans, als je van electro van de bovenste plank houdt. The Subs komt namelijk a.s. zaterdag de kleine zaal op stelten zetten en als je daar bij wil zijn, lees dan snel verder en doe mee aan de eerste 3VOOR12/Eindhoven prijsvraag van het prille jaar.

Doe mee met de 3VOOR12/Eindhoven prijsvraag en win!

Een hele poos geleden in een donker voorjaar stonden er twee mannen die met wat elektronische apparaatjes vunzige electro maakten. Halverwege de set verbaasde het duo de zaal door één derde op het podium toe te laten die songteksten over de half lege grote zaal begon te schreeuwen, en door hier en daar zelfs mensen aan het dansen kreeg. Het bleken de alleraardigste Belgen van The Subs te zijn; totaal onbekend maar hard en trefzeker. Dit keer komen ze terug en promoten ze met opnieuw een live optreden hun eerste album: Subculture.

We stellen de band even voor. The Subs zijn: Jeroen De Pessemier aka Papillon (singer/producer), Wiebe Loccufier aka Tonic (helft van het dj-duo Starski & Tonic) en Stefan Bracke aka l’entrepreneur (verdeelt zijn tijd tussen The Subs en zijn raverockband Foxylane). Het album flirt met commerciële house maar wordt nooit plat. Wie had gedacht dat Trance ooit hip zou kunnen klinken en goed te combineren zou zijn met rock en electro van de bovenste plank? The Subs bewijst dat het wel kan. Wellicht dat het de combinatie is van dit alles wat het album maakt tot een pareltje. In de auto, thuis of tijdens het afwassen; het schijfje misstaat eigenlijk nergens. Al moet gezegd worden dat live de boodschap toch wel het allerbeste overkomt.

Tijdens Eurosonic zetten de heren een snoeiharde set neer die de zaal achterover blies. Wil je dit zelf ook meemaken maar laat je persoonlijke financiële crisis het niet toe om een kaartje te kopen van 11 euro? Dan biedt 3VOOR12 /Eindhoven de uitkomst met een belachelijk makkelijke prijsvraag. Weet jij uit welk buurland The Subs komt? Stuur je antwoord dan snel op naar prijsvraag@3voor2ehv.nl en maak kans op twee tickets. De avond zal overigens compleet gemaakt worden door Limburgs grootste electro talent van dit moment DYRR en Eindhovens eigen electro helden The Longmen. We geven overigens twee van dit soort setjes weg dus wees er snel bij!