Ted Milton dit weekend in Nederland Ted Milton dit weekend in Nederland

En slaat Eindhoven zeker niet over

, Tekst: Bob Schellens

Ted Milton dit weekend in Nederland

En slaat Eindhoven zeker niet over

Tekst: Bob Schellens ,

Ted Milton bezoekt op 2 februari Eindhoven. Bassist Siem Nozza heeft hem gevraagd: en hij doet het! Samen met Nozza zijn Senga Etna band en enkele YOTR leden wordt café Wilhelmina omgedoopt tot een ware jazz instituut. De avond heet ‘Go Ahead’. Improvisatie en crossover gegarandeerd.

En slaat Eindhoven zeker niet over

In café Wilhelmina treden Ted Milton, bassist Siem Nozza, visueel kunstenaar/muzikant Rik van Iersel (Beukorkest, Der Junge Hund, slagwerk), Younes Riad (YOTR, elektronica) en Arie van Ringelrooy (Dwaal, Fender Rhodes) op. Volgens de Eindhovense jazzorganisatie Axes Jazzpower die achter dit initiatief zit, wordt deze performance met dit unieke muziekgezelschap als ‘open muziek’ met veel improvisatie die zich voortdurend ontwikkelt en graag gebruikmakend van nieuwe uitingsvormen aan Eindhoven, weergegeven.

Freejazz icoon Ted Milton is naast saxofonist ook dichter. Hij was in de jaren tachtig succesvol met de groep Blurt. In de jaren zeventig toerde hij zelfs als poppenspeler rond op Europese festivals, waarin hij enkele voorprogramma’s van Eric Clapton en Ian Dury deed. Tot op heden speelt Blurt nog bijna jaarlijks een aantal concerten in zowel Oost- als West-Europa, onder andere nog op het Glastonbury festival in 2006. Milton maakte nog samen met Belgische houseproducer Buscemi de track ‘Ghost Track Man’. Verder trad hij afgelopen jaar met het Beukorkest op. Gerenommeerde muzikanten waaronder Siem Nozza hadden nauwelijks met elkaar gerepeteerd maar speelden geïmproviseerde crossover in alle muziekgenres die je maar kunt bedenken.

Nozza vormt samen met van Iersel de band Senga Etna. Nozza stond met de band YOTR twee jaar geleden op het elektronische muziek- en kunstfestival Sónar in Barcelona. Deze band bracht veel minimal, live electronica en visuals.

Ted Milton is komend weekend al als voorprogramma van de Kift te zien in Den Bosch en speelt zondag op de Stubnitz boot in Amsterdam.

Go Ahead: Siem Nozza in café  Wilhelmina

Aanvang 21:00 uur,                                
Entree € 8, -

Studenten/CJP: € 4,50

 

 

 

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven