STRP festival bevestigt eerste namen

Acts van wereldformaat komen naar Eindhoven

Tekst: Tijs Dijstelbloem ,

Een week geleden maakten we bekend dat STRP festival een nieuwe huisstijl heeft. Het was het begin van een aantal artikelen over dit festival. Vandaag nummer twee in de reeks, waarin de eerste namen van de line up bekend worden gemaakt.

Acts van wereldformaat komen naar Eindhoven

Het STRP Festival presenteert de eerste namen voor het openingsweekend, 3 en 4 april. Een aantal geruchten deed al de ronde en vandaag kan STRP de eerste namen bevestigen. Laurent Garnier (Live) staat gepland voor een eclectische programmering op vrijdag en DJ/audiokunstenaar Aphex Twin werkt samen met Hecker op de zaterdagavond. Verder zijn Squarepusher, Michael Mayer en Benga bevestigd voor het openingsweekend van het festival.

 

Aphex Twin + Hecker

Aphex Twin, alias Richard David James, staat ook wel bekend als de ‘Mozart’ van de moderne elektronische muziek. De term ‘Braindance’ is zijn zelfverzonnen muziekgenre, dat zoveel betekent als muziek waarop je kan dansen en feesten!

Met het album ‘Windowlicker’ brak Aphex Twin ook door bij het MTV publiek. Met de hulp van Chris Cunningham werd er een bizarre videoclip gemaakt van dit nummer.

Hecker is berucht vanwege het album ‘Sun Pandamonium’ en vormt de perfecte symbiose met Aphex Twin.

 

Laurent Garnier (Live)

Sinds eind jaren tachtig is de Franse producer en DJ Laurent Garnier een levende legende. Hij begon ooit in de ‘Madchester- Haçiënda’ scene en zijn roots liggen in de Chicago House en Detroit Techno. Garnier ontwikkelde zich als DJ en begon ongeveer tien jaar later ook eigen werk te produceren. Zijn stijl kenmerkt zich door deephouse, trance en jazzinvloeden. Een goed voorbeeld daarvan is de onvergetelijke toevoeging van een saxofoon in ‘The Man With The Red Face’.  Met dit nummer en ‘Crispy Bacon’ werd hij bekend bij een breder publiek. Laurent Garnier treedt live op met onder andere Scan X.

 

Squarepusher, Michael Mayer en Benga

Squarepusher is gespecialiseerd in drum & bass en acid house in een jazz-achtige jasje. Zijn laatste album (Just a souvenir) geeft deze mix het beste weer. Michael Mayer is een gigant binnen de minimal en één van de meest toonaangevende artiesten in de elektronische muziekscene van Duitsland. Hij is onder meer bekend van zijn releases op de labels Kompakt, New Trance Atlantic, Kreisel99 en zijn epische remixes van artiesten als Nathan Fake.

Benga complementeert het geheel met een totaal ander genre, namelijk dubstep. De man heeft grote invloed gehad in de ontwikkeling van deze stijl. Op zijn laatste album, ‘Diary of an Afro Warrior’, trekt Benga met lage bassen de scheuren in je speakers!