Nachtnet Brabant groeit nog steeds

Meeste reizigers vluchten echter de provincie uit

Tekst: Tijs Dijstelbloem ,

Het nachtnet doet het goed; althans beter dan in het begin. Er nemen steeds meer reizigers in het weekend de trein. Echter, uit onderzoek blijkt dat ze voornamelijk onze mooie stad verlaten om te stappen in de Randstad. Tijd voor wat stap tips dus verzorgd door 3VOOR12 Eindhoven.

Meeste reizigers vluchten echter de provincie uit

Het gaat goed met het Brabantse nachtnet. Uit een eerste meting blijkt dat het aantal passagiers dat van de nachttrein gebruikt maakt in de lift zit. Vooral jongeren die vanuit de Brabantse steden naar de Randstad trekken om hier een avond te stappen maken veelvuldig gebruik van de dienst. De NS geeft de logische verklaring dat het kunnen drinken van alcohol de belangrijkste drijfveer is om de trein te pakken.

De dienst is ondanks de groei echter nog niet zo ver dat het op eigen benen kan staan. De provincie en de deelnemende gemeenten moeten dus nog wel blijven bijdragen. Voor de gemeente Eindhoven betekent dit een jaarlijkse honderd duizend euro; niet misselijk voor een dienst waarbij de mensen vooral geld uit gaan geven in een andere stad. 3VOOR12/Eindhoven is echter niet vies van een portie Lichtstad promotie en geeft hier onder een aantal tips voor Randstedelingen om onze stad eens te bezoeken de komende weken.

Laten we beginnen met The Subs. Deze Belgische electro act komt op 24 januari op bezoek in de kleine zaal van de Effenaar. De kaartverkoop gaat hard, dus met de aanschaf van de tickets moet je niet te lang meer wachten. The Alkaholics + Jeru Da Damaja + Paris + Beatnuts + Lords Of The Underground: deze 80’s en 90’s hiphop classics bezoeken op 1 februari de Effenaar. Je baggy pants en sneakers kunnen dus uit de kast om te bouncen op vette rhymes.

Ben je echter meer van de vetkuiven, legerboots en bretels, dan biedt, nota bene tegenover het station gelegen podium, The Rambler uitkomst. Op 17 januari vind je hier Evil Conduct en Tech- 9. Liever iets van de stad zien en een wandeling maken naar Strijp- S? Ook al stopt ook hier een trein bij halte Beukenlaan. Dan kun je in Popei terecht voor de nodige dosis Indie/ pop met op 30 januari Foam en Appie Kim op het programma.

Liever toch wat elektronica in het Klokgebouw? 14 februari zit je samen met je lief helemaal goed op Awakenings. De dag ervoor brengt het volledige New Judas label overigens een bezoekje aan Eindhoven. Check binnenkort deze site voor informatie omtrent dit event. Al met al voor ieder wat wils dus kom uit de grachtengordel en pak eens de trein richting het zuiden!