Dezelfde naam, nieuwe datum, nieuw logo en veel langer

STRP festival komt langzaam dichterbij

Tekst: Tijs Dijstelbloem ,

In 2008 was er geen STRP. De reden hiervoor was simpel: nergens in het jaar paste nog een festival in de planning van maar liefst tien dagen. U hoort het goed: STRP zal dit jaar geen twee of vier dagen, maar tien dagen gaan duren. 3VOOR12/Eindhoven zet het één en ander op een rijtje.

STRP festival komt langzaam dichterbij

Nu de sneeuw plaats heeft gemaakt voor modder en de temperatuur voor het eerst sinds weken boven nul uitkomt, denkt de redactie van 3VOOR12/Eindhoven stiekem alweer aan het voorjaar. Natuurlijk is dit een beetje overmoedig, want het is nog niet eens half januari. De reden dat we uitkijken naar de lente heeft meer redenen dan alleen maar lammetjes en bloemetjes. Na een jaar van afwezigheid keert het STRP festival namelijk in april terug; en hoe. Geen twee of vier dagen deze keer maar tien (!) dagen kunst, muziek en technologie. Van 2 t/m 13 april in en rond het Klokgebouw in Eindhoven.

Het festival heeft al een enkele naam bekend gemaakt, echter nog geen muziek. Vorig jaar blonk de programmering uit in topnamen en relatief onbekende namen die een waanzinnige indruk achterlieten op het publiek. Commentaar op het festival was dat de muzikale programmering het kunst- en technologiegedeelte enigszins naar de achtergrond drukte. Dat moet dit jaar voorkomen zien te worden, zonder dat dit afbreuk zal doen aan de muzikale programmering. Op de nieuwe website van het festival kun je alvast het nieuwe logo bewonderen. Ons doet het wat denken aan het logo van Alrt, de dance avond in de Effenaar, maar dat mag de pret niet drukken.

Op de website kun je je tevens inschrijven voor de STRP nieuwsbrief waardoor je op de hoogte kan worden gehouden van artiesten die in de loop van de komende maanden bekend zullen worden gemaakt. Natuurlijk kun je ook deze website in de gaten houden, want we beloven je er bovenop te zitten.