STRP verandert voor laatste keer van datum STRP verandert voor laatste keer van datum

“Het is goed als het buiten koud is”

, Fiona Fortuin

STRP verandert voor laatste keer van datum

“Het is goed als het buiten koud is”

Fiona Fortuin ,

De organisatie zelf snapt ook dat het voor verwarring kan zorgen, steeds maar veranderen van datum waarop je festival plaatsvindt. STRP, het Eindhovense festival voor ‘music, art & technology’ vond dit jaar in april plaats, terwijl het vorig jaar nog in november was. In 2010 valt het festival weer in het najaar.

“Het is goed als het buiten koud is”

De organisatie zelf snapt ook dat het voor verwarring kan zorgen, steeds maar veranderen van datum waarop je festival plaatsvindt. STRP, het Eindhovense festival voor ‘music, art & technology’, vond dit jaar in april plaats, terwijl het vorig jaar nog in november was. Voor 2010 is de nieuwe datum geprikt voor, wederom, het najaar.

De reden: “Goed werk heeft tijd nodig”, zegt directeur Frens Frijns. In twaalf maanden krijgt de organisatie het programma niet naar wens rond. “Ook hebben we te maken met een complexe financiering, het kost veel tijd om deze rond te krijgen.”

Toch moet dit de laatste keer worden dat er weer van datum wordt geswitcht. Vanaf volgend jaar wil STRP zijn programma jaarlijks rond krijgen. November moet de vaste maand worden. “Voor november 2011 hebben we al een aantal toezeggingen van belangrijke financiers. Ook is het najaar een betere periode om je festival te houden. Alles is binnen, het is goed als het dan buiten koud is. Ook voor het programma is het beter. Je hebt minder last van concurrerende festivals. Vanuit de geldverstrekkers hopen we dat ze zich voor meerdere jaren aan ons willen binden, zodat we daar in het vervolg minder tijd aan kwijt zijn.”

STRP is het meerdaagse festival op het industriële Strijp terrein in Eindhoven, van 18 t/m 28 november. Op eerdere edities stonden onder meer Chemical Brothers, Roisin Murphy, Aphex Twin en Laurent Garnier. Voor de editie van 2010 is Frijns al in gesprek met mensen over “allerlei fantastische projecten”, maar kan nog geen namen geven.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven