Dansen met Sinterklaas Dansen met Sinterklaas

Pakjesavond wint van feestje in de Effenaar

, Tekst: Jesse Marks

Dansen met Sinterklaas

Pakjesavond wint van feestje in de Effenaar

Tekst: Jesse Marks ,

Zaterdag 5 december is het het dubbel feest. Naast pakjesavond is er ook een ‘Hey’ feest, dat onder leiding van Michel de Hey door het land trekt. En als het dan toch de avond van Sint Nicolaas is, kun je het net zo goed de naam ‘Hey! Sinterklaas’ geven. Ondanks de matige opkomst ontstaat er wel degelijk een geslaagd feestje.

Pakjesavond wint van feestje in de Effenaar

Het spits wordt afgebeten door de local EL-P. Hij is al vele jaren actief in de scene van Eindhoven maar ook zeker verder daar vandaan.EL-P heeft al een aantal maal in de Effenaar zijn mannetje moeten staan en dat doet hij ook deze keer weer op zijn manier. Hij zet een mooie opbouwende set neer die fraai aan elkaar wordt gemixt.

Na de opening neemt de Zwitser Lazy Fat People het over van Piet om een live-set neer te zetten. Lazy fat people, ook wel bekend als Ripperton, komt in het begin van 2010 met een nieuw album. De plaat wordt gereleased bij het nederlandse label ‘green’ van Joris Voorn en Edwin Oosterwal. Ripperton die de stijlen house, minimal en techno live aan elkaar weet te koppelen, moet het doen met een klein publiek dat tam toekijkt. Daardoor laat hij zich niet uit het veld slaan. Dat zorgt ervoor dat hij toch zo nu en dan de armen van het publiek in de lucht krijgt met zijn muziek.

Het dj-duo Polder was rond de klok van half twee aan de beurt om hun kunsten te tonen. Het duo dat bestaat uit Laurens Lanting (aka Lauhaus) en David Labeij hebben al menig zaal doen dansen en dat is ook dit keer niet anders. Op het moment dat de twee arriveren rond de dj-booth (die voor deze gelegenheid eindelijk weer eens voor het podium is geplaatst) kruipt het publiek langzaam er omheen om een dansje te wagen. De mannen die net als Ripperton een live-set neer zetten, weten beter de climaxen op te bouwen en dat is te merken aan het aanhoudend dansende publiek.

De inmiddels 41-jarige Michel de Hey neemt ver na middernacht de plek achter de draaitafels over. De Hey is al sinds 1986 Nederlands trots als het over tech house gaat. Zijn avonden genaamd Hey! manoeuvreren door heel het land en is op deze avond, net als Sinterklaas, in Eindhoven gestrand.

Michel moet de avond afsluiten. Dat doet hij energiek door nog wat gas te geven. Met zijn baslijnen die toch wat steviger zijn dan zijn voorgangers sluit hij de avond gepast af.

Leuk detail is Dikke Dennis die midden in de set in een Sinterklaas tenue tussen het publiek wat rondhuppelt. Hij is goed ingepakt dus van lange duur is het niet. Ondanks de gebleken voorkeur voor pakjesavond, is het ook in de Effenaar vanavond goed feest.

Hey! Sinterklaas, gezien 5 december in de Effenaar.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven