Uniek concert van klassiek pianist Christopher O’ riley in het Frits Philips Uniek concert van klassiek pianist Christopher O’ riley in het Frits Philips

5x2 kaarten te vergeven!

, Tekst: Tijs Dijstelbloem,

Uniek concert van klassiek pianist Christopher O’ riley in het Frits Philips

5x2 kaarten te vergeven!

Tekst: Tijs Dijstelbloem, ,

De herfstvakantie zit eraan te komen en wil je eens wat anders dan doorzakken op het Stratumseind en meedeinen op Marianne Weber, dan heeft 3V12 Eindhoven een tip. Bezoek op donderdag 25 oktober eens het Frits Philips muziek centrum. Hier zal Christopher O’ Riley op bevlogen wijze op klassieke wijze nummers van Radiohead, een van de grootste rockbands allertijden, ten gehore brengen.

5x2 kaarten te vergeven!

In Muziekcentrum Frits Philips speelt pianist Christopher O’Riley op 25 oktober aanstaande zijn Radiohead-recital. Dit concert in Eindhoven is het enige dat O’Riley buiten de landsgrenzen van zijn thuisland Amerika geeft. Naast arrangementen voor Radiohead-nummers van de albums OK Computer, Kid A en Amnesiac zal Christopher O’Riley ook nummers spelen van het nieuwe album In Rainbows. Wie is Christopher O’Riley? Hij is onder andere de presentator van het populairste radioprogramma over klassieke muziek in Amerika, From The Top. Hij is een klassiek geschoolde pianist en speelt net zo gemakkelijk Ravel als Radiohead en gaat van Busoni naar Nick Drake met tussendoor Duke Ellington. Christopher O’Riley maakt transcripties van nu, en hoe. Neem de muziek van Radiohead - al jarenlang geliefd bij publiek en critici - , de voormannen van de hedendaagse pop, ook wel de Beatles van nu genoemd. O’Riley ontleedt de muziek van Thom Yorke en de zijnen en brengt de elektronica en gitaren terug tot 88 toetsen. Met succes want zijn eerste transcriptie-cd: True Love Waits, O’Riley plays Radiohead uit 2003, scoorde 4 sterren in de Rolling Stone. In 2005 kwam zijn tweede Radiohead-tribute uit: Hold Me to This. Het is dus een vrij uniek concert, naast dat het het enige is in Nederland trekt het waarschijnlijk een zeer divers publiek. Klassiek publiek meets Radiohead fans, 3V12 is erbij, wil jij ook komen maar ben je krap bij kas, geen nood! Van het Frits Philips muziek centrum mogen we 5x2 kaarten weggeven aan diegene die antwoord weet te geven op de volgende vraag: ~ wie is de frontman en leadzanger van de Britse band Radiohead? Stuur je antwoord vóór 23 oktober naar prijsvraag@3voor12ehv.nl, met daarin duidelijk je naam, adres en telefoonnummer. De winnaars worden na de sluitingsdatum zo snel mogelijk bekend gemaakt. Zoals altijd kan er over de uitslag niet gecorrespondeerd worden en zijn medewerkers van 3VOOR12/Eindhoven en het muziek centrum Frits Philips uitgesloten van deelname.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven