Fouten rond aanbesteding Effenaar houden komst Pete Doherty niet tegen Fouten rond aanbesteding Effenaar houden komst Pete Doherty niet tegen

Effenaar twee keer in één dag in het nieuws

Fouten rond aanbesteding Effenaar houden komst Pete Doherty niet tegen

Effenaar twee keer in één dag in het nieuws

Twee keer eerder probeerde poppodium Effenaar enfant terrible Pete Doherty naar Eindhoven te halen. Twee keer liet hij het afweten. Maar drie keer is scheepsrecht, vindt programmeur Tom Ketelaar, en dus staat 17 januari opnieuw een concert van Doherty's band Babyshambles in de planning. "We hebben er veel vertrouwen in dat het deze keer wel doorgaat."

Effenaar twee keer in één dag in het nieuws

Twee keer eerder probeerde poppodium Effenaar enfant terrible Pete Doherty naar Eindhoven te halen. Twee keer liet hij het afweten. Maar drie keer is scheepsrecht, vindt programmeur Tom Ketelaar, en dus staat 17 januari opnieuw een concert van Doherty’s band Babyshambles in de planning. “We hebben er veel vertrouwen in dat het deze keer wel doorgaat,” zegt Ketelaar. “Toen de show in januari afgelast werd was Pete op het dieptepunt van zijn carrière. Als we zijn boeker, management en de verhalen moeten geloven gaat het nu een stuk beter met hem.”

Er is aanleiding voor optimisme. Na alle ellendige verhalen was er deze maand eindelijk weer goed nieuws over Pete Doherty. Belangrijkste wapenfeit: het nieuwe album Shotter’s Nation, wat door pers en publiek lovend ontvangen werd. In thuisland Engeland staan een aantal grote shows op de agenda. “Hij gaat zelfs in de Wembley Arena optreden. Dan is het natuurlijk extra leuk dat ze hier voor 1200 mensen spelen.” De Effenaar aarzelde dan ook geen moment toen het de show opnieuw aangeboden kreeg. “Er komt waarschijnlijk ook nog een show in Paradiso.” Een kleine korting om het goed te maken zat er in elk geval niet in. “Zo werkt het helaas niet”, zegt Ketelaar. “We kunnen moeilijk tegen Pete Doherty zeggen: ‘vooruit, maar dan moet er wel wat vanaf.’”

Of Babyshambles daadwerkelijk komt blijft natuurlijk gissen, maar de uitkomst van het onderzoek naar de aanbesteding van de verbouwing zal in elk geval geen effect hebben, belooft directeur Marijke Appelboom. De enquêtecommissie van de gemeente Eindhoven oordeelde deze week dat fouten zijn gemaakt bij de aanbesteding. De raad vermoedde dat ermee gesjoemeld was, doordat de uiteindelijke aannemer een aantal keer zijn plannen mocht aanpassen om uiteindelijk de opdracht binnen te slepen. Voor daadwerkelijk gesjoemel is geen bewijs gevonden, maar de bouwopdracht had in 2004 nooit aan familiebouwbedrijf Hurks gegund mogen worden. “Het is een heel juridisch verhaal”, zegt Appelboom. “Effenaar heeft hiervan indertijd geen schade ondervonden.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven