Camera's zoemen om Kempi's hoofd Camera's zoemen om Kempi's hoofd

Teaser van Kempi-film op YouTube veel bekeken.

Camera's zoemen om Kempi's hoofd

Teaser van Kempi-film op YouTube veel bekeken.

De kans dat je een cameraploeg ziet als je de Eindhovense rapper Kempi tegenkomt, is groot. Op Noorderslag, op straat, in de coffeeshop en zelfs in de rechtbank zijn de draaiende camera's op Kempi gericht. Of het hier gaat om een film, een serie of een internetdocumentaire willen de makers nog niet zeggen. Sinds een maand staat er een teaser op YouTube die al meer dan 50.000 keer werd aangeklikt.

Teaser van Kempi-film op YouTube veel bekeken.

Er is het afgelopen jaar al veel te doen geweest rond de Eindhovense rapper Kempi. Zijn mixtape werd veel gedownload, hij zat vast voor een poging tot doodslag maar werd vrijgesproken, hij tekende bij Top Notch vanachter de tralies en onlangs diende het hoger beroep waarbij de aanklacht tegen Kempi is teruggebracht tot mishandeling. Voer voor een real life soap, zul je zeggen. En die lijkt er nu aan te komen. Sinds een maand is op YouTube een teaser te vinden, die al meer dan 50.000 keer werd bekeken. Op de aftiteling staan de namen van clipmakers Victor Vroegindeweij en Iwan Barbosa.

Eerder berichtte 3VOOR12 dat het goed gaat met de hiphop documentaire in Nederland. Maar of het materiaal op YouTube ook echt een documentaire wordt, wil Vroegindeweij niet zeggen: “We zijn begonnen met filmen bij de eerste rechtzaak en zijn vervolgens blijven filmen.” Vroegindeweij regisseert de opnames samen met Iwan Barbosa, met wie hij meerdere muziekvideo’s maakte. Barbosa: “Afgelopen jaar hoorde ik het nummer Zoveel Stress en wilde daar een clip voor maken. Maar Kempi zat toen in de gevangenis en we wilden geen clip maken zonder de rapper zelf. Met de platenmaatschappij hebben we toen besloten in de rechtzaal te filmen.”

Het is niet de sensatie die de filmmakers tot Kempi brachten. Vroegindeweij: “Hij maakt mooie muziek.Wij noemen hem de bluesrapper: alles wat hij zegt gaat diep en hij heeft een goede flow. Hij is een natuurtalent vol ritme en melodie.“

In het filmpje op YouTube zien we Kempi die wordt vrijgesproken en als vrij man de rechtbank verlaat en terugkeert naar de Edisonbuurt in Eindhoven waar hij vandaan komt. “We wilden laten zien waar hij vandaan komt. Kempi heeft pijn en stress. Dat is goed te zien. Het is veel te makkelijk om het gedrag van hem zo maar te veroordelen. Kempi is ‘heel echt’.”
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven