Virus Festival is terug en warmt op met het Viri Festival Virus Festival is terug en warmt op met het Viri Festival

Eindhovense studenten kregen dit jaar wel genoeg vrijwilligers bij elkaar

Virus Festival is terug en warmt op met het Viri Festival

Eindhovense studenten kregen dit jaar wel genoeg vrijwilligers bij elkaar

Vorig jaar ging het Eindhovense Virus Festival niet door. De organisatie slaagde er niet in om zes enthousiaste bestuursleden bij elkaar te verzamelen. In 2007 gaat Virus er vol goede moed tegenaan. Om te beginnen met minifestival Viri, 10 februari.

Eindhovense studenten kregen dit jaar wel genoeg vrijwilligers bij elkaar

De grootste uitdaging voor vrijwilligersorganisaties is dat je constant op zoek moet naar nieuwe, geïnspireerde krachten. Dat is niet altijd even eenvoudig, ondervond het Virus Festival, een initiatief van studenten aan de Eindhovense TU. Het festival wordt ieder jaar gerund door zes bestuursleden, die een jaar vrijaf nemen van hun studie. Zij sturen vervolgens tientallen vrijwilligers aan en zorgen voor sponsoren en subsidieverstrekkers. Het bestuur van 2005 slaagde er niet in om genoeg opvolgers te vinden. Het Virus Festival ging daarom niet door in 2006, maar dit jaar is het er weer. Het nieuwe seizoen wordt 10 februari afgetrapt met het kleine broertje Viri.

De organisatie van het festival hangt natuurlijk niet alleen af van de zes bestuursleden. Naast de vijftig vrijwilligers kan het bestuur altijd te rade gaan bij een aantal professionals. Lotte Smits: “We hebben een adviescommissie, met daarin oud-bestuursleden en mensen die er verstand van hebben. En er is een raad van advies met professionals, zoals de programmeur van de Effenaar en iemand van de financiële afdeling van de TU. Er wordt veel vergaderd ja, maar we hebben een open organisatie. Iedereen kent elkaar.”

De organisatie is nu druk met het Viri Festival, dat over twee weken plaatsvindt in het Temporary Arts Centre, onder de rook van het Philips Stadion. Op het programma veel onbekende namen als Egotronics, Leonard Lowe en One Inch Men, maar ook Noorderslag relschoppers De Nieuwe Vrolijkheid. Ook voor het grote Virus Festival op 3 juni zijn al aardig wat namen bekend: de winnaars van B-stage (Left, Autonon en The Eaves) spelen traditiegetrouw op het festival, The Melomanics worden gepromoveerd van Viri naar Virus, en de Commodorestrijkers van het C64 Orchestra zijn van de partij.

Luister naar het interview met Lotte Smits van het Viri Festival.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven