3VOOR12/Eindhoven: “Meer dan Rockcity” 3VOOR12/Eindhoven: “Meer dan Rockcity”

Dertiende 3VOOR12 lokaal vrijdag 23 februari van start

3VOOR12/Eindhoven: “Meer dan Rockcity”

Dertiende 3VOOR12 lokaal vrijdag 23 februari van start

Vanaf vrijdag 23 februari staat ook Eindhoven officieel op de 3VOOR12 Lokaalkaart. Een feest in de Effenaar betekent het startschot van de nieuwe site. Tijs Dijstelbloem van 3VOOR12/Eindhoven: “Landelijke media vinden Eindhoven vaak te ver rijden. Maar kom op, het is geen Rusland of Amerika.”

Dertiende 3VOOR12 lokaal vrijdag 23 februari van start

Eind deze week krijgt de 3VOOR12 Lokaal familie er een dertiende broertje bij. Als de carnavalsdampen eindelijk opgetrokken zijn kan de Eindhovense muziekliefhebber vrijdag in Effenaar zijn hart ophalen bij het lanceerfeest van 3VOOR12/Eindhoven. Lokale acts Artefact, The Sugarettes en Emotional Elvis verrichten de officiële aftrap. Tijs Dijstelbloem van 3VOOR12/Eindhoven: “Peter Pan Speedrock en Beef kent iedereen wel, dit is een mooie doorsnede van wat wij van Eindhoven willen laten zien. Van pop tot dance tot rock ’n roll.”

Het werd hoog tijd. De Brabantse buren uit Tilburg zijn al even in de lucht, maar in de lichtstad bleef het lange tijd stil. “Ja, daar heb ik me ook aan geërgerd. Op een gegeven moment ben ik samen met David Markus aan de slag gegaan. We hebben een lange aanlooptijd gehad.” Inmiddels heeft 3VOOR12/Eindhoven de beschikking over een stuk of dertig vrijwilligers; schrijvers, fotografen, ontwerpers, zelfs een IT’er. Zij willen laten zien dat Eindhoven meer is dan alleen Rockcity: “We hebben hier de Design Academy en een levendige dancescene. Extrema zit hier, we hebben het Simple Festival en STRP. Verder hebben we een diverse rock- en een kleine hiphopscene.” 3VOOR12/Eindhoven gaat niet alleen over deze muziek schrijven, vier keer per jaar zullen ook avonden georganiseerd worden met live muziek.

Ook politiek getouwtrek en ander journalistiek nieuws wil 3VOOR12/Eindhoven op de voet volgen. Zo was er de laatste tijd veel te doen om Club Rembrandt, de nieuwe discotheek die Extrema na veel gedoe opende in een oude bioscoop. Ook de culturele bestemming die de gemeente al jaren belooft voor het oude Klokgebouw Strijp S van Philips houdt de gemoederen bezig. Dijstelbloem: “Als dat af is zit ik in het bejaardenhuis.”

Dijstelbloem geeft toe, een bescheiden Calimero-complex heeft Eindhoven wel. “Landelijke media vinden Eindhoven vaak te ver rijden. Maar kom op, het is geen Rusland of Amerika. Het is natuurlijk wel onhandig dat er geen nachtnet is in het openbaar vervoer.” Voor een 3VOOR12 Lokaalsite is in elk geval vruchtbare grond genoeg: “Eindhoven heeft een achterland van 1,5 miljoen mensen. Wij hopen met onze site veel mensen te bereiken. 3VOOR12 heeft een behoorlijke status, ik denk dat we een rol van betekenis kunnen spelen.”

3VOOR12/Eindhoven trapt af op vrijdag 23 februari in de Effenaar. De sfeer wordt gemaakt door Emotional Elvis, Artefact, The Sugarettes, Dj Robob/Ramp en Bulbgirl/Dj Maus. De avond begint om 21:30 uur en kost 5 euro.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven