Na verscheidene singles en hun debuutalbum ‘Who? The Heck!!!’ komt de band na bijna een jaar met nieuw werk.

Het is half zeven 's avonds op een regenachtige vrijdagavond en we zijn net iets te vroeg bij zanger/gitarist Henri Soulmann van The Heck. De stamppot was net klaar. “Geen probleem, dan eet ik gewoon onder het praten,” lacht Soulmann. Op de keukentafel wordt gauw even ruimte gemaakt om te zitten, waar hij duidelijk die dag bezig was geweest met de vinylsingles voor te bereiden voor het versturen. De nieuwe single is net vandaag uitgekomen. 

Terwijl de rookworst wordt gesneden vertelt Soulmann over de nieuwe single. Er is in het hele proces weinig veranderd ten opzichte van vorig werk. “Ik schrijf de nummers altijd op akoestisch gitaar, daarna gaan we ze met de band spelen,” zegt Soulmann. Wel zijn de nieuwe nummers geschreven in deze bezetting: “Dat was anders bij onze eerste nummers, toen had ik veel nummers al klaar en werd daarna de band gevormd. Je voelt elkaar nu toch wat beter aan."

Er wordt ondertussen een kommetje chocoladevla uit de koelkast getoverd. “Je moet wel een beetje goed voor jezelf zorgen,” lacht Soulmann weer, waarna hij het verhaal aanvult met een leuk feitje, “de nieuwe nummers zijn in één of twee sessies opgenomen.” Wat kunnen we verder van nieuwe muziek van The Heck verwachten? Qua stijl niet veel anders. Het streven is nog steeds sixties punk/garage rock. “Alhoewel de volgende single wat meer ‘poppy’ wordt naar mijn mening,” laat Soulmann weten.

‘Move!’, de eerste single van een reeks daaropvolgend een album komt, is opgenomen bij Soulmann thuis en gemixt door ‘vriend’ Bernard Gepken.  “Ik voel in een studio altijd de druk van presteren. Thuis opnemen is véél relaxter.” Ook is dit de eerste release onder hun eigen label: ‘Sour Bomb Records’. Onder dit label zal het nieuwe werk worden uitgebracht, waaronder het verwachte album in begin 2021.

Aan hun optreden in De Ondergrondse in Zwolle volgende week wordt de single presentatie gekoppeld. Verder kun je The Heck dit jaar op The Spy And The Butcher festival en Mañana Mañana festival zien. Eén ding is zeker: van The Heck komt er nog véél meer aan.

Je kunt de single hier vinden óf luisteren via de spotify link hieronder: