De streektaal lijkt zo langzamerhand weer steeds meer op te duiken in onze regio van het land. 't Schienvat uit Erica speelde daarop in en zette zowel Drentse band Aosem als Groningse noorderburen Steernvanger op de planken.

Een foto zegt meer dan 1000 woorden, maar toch willen we het beeldverslag van onze fotograaf Marielle Hensums aanvullen met wat woorden van bezoekers van de avond in 't Schienvat. Willy en Henriëtte van Dooren uit Erica waren zo vriendelijk om een stuk tekst aan te leveren en schreven het volgende:

Aosem kende ik redelijk van hun singles en hun optreden bij het Drents Liedtiesfestival, maar echt live was dit onze eerste keer. En ik moet zeggen: het was meer dan dat ik verwacht had. Het begon met hun bekende song 'Zunder Joe', waar daarna nog vele andere bekende en minder bekende nummers volgden, als ook een paar van hun nieuwe album. Dankzij het goed overkomend geluid gaf dit zowel het publiek als ook de band een goed en gezellig gevoel, ondanks het lage bezoekers aantal. Maar dit gaf mede hierdoor ook een gezellige sfeer, die je vaak bij grotere bezoekersaantallen mist.

Na de pauze trad de Grunniger band Steernvanger op. Deze band met indie invloeden kwam met hun Groningstalige teksten, hun ritmische bewegingen en het erbij trekken van het publiek tot een mooie afsluiting van deze Nedersaksische avond in ’t Schienvat. Op hun geheel eigen manier van uitvoeren brachten ze het aanwezige publiek in vervoering, zoals in hun eigen Grunniger uitvoering van het oude Beatles nummer 'You’ve Got to Hide Your Love Away'. Ook deze band was het meer dan waard om hierbij aanwezig te zijn.