In een gezellig druk Grand Theatre werden gisteravond diverse prijzen uitgereikt bij het jaarlijkse Popgala Noord. De 22-jarige Hannah Mae won de award voor Beste Talent.

“Ik had het helemaal niet verwacht!” zegt een nog beduusde Hannah Mae na afloop. Volgens het juryrapport heeft de singer-songwriter een volwassen geluid en gaat ze het veel verder schoppen dan de Drentse provinciegrenzen. Daarnaast benoemden ze haar, tot nu toe, enige uitgebrachte nummer ‘Back To You’ dat al meer dan één miljoen streams te pakken heeft en top song bij Radio 2 is geweest. Ze speelde dit nummer eerder op de avond ook nog live.

Andere Drentse genomineerden

In dezelfde categorie was ook de Drent Leon Moorman genomineerd. De andere genomineerden in de categorie Beste Talent waren Groninger Lars Koehoorn, het Friese Meadowlake en Groningese band The Vices. In de categorie Beste Podium waren zowel De Amer uit Amen en Het Podium uit Hoogeveen genomineerd. In deze categorie sleepte het Groningse VERA de prijs naar binnen.

Verder waren meestergitarist Joost Dijkema genomineerd voor Beste Artiest, FestiValderAa voor Beste Festival en Alja Kleine voor Beste Collega.