Op deze muziekvrijdag is het de beurt aan 12AM om met nieuw werk over de vloer te komen. Na ‘Just a Matter of Time’ uit 2018 keert de band nu terug met een nieuwe single.

“Wat we nog aan het zoeken waren in 2018, hebben we nu gevonden in 2020,” legt 12AM zanger en gitarist Tim Klaver uit. Hij noemt hoe 12AM in 2018 nog maar een jaar bij elkaar was en dat ze nu drie jaar langer de tijd hebben gehad om te ontwikkelen voor het nieuwe hoofdstuk van de band. “Het geluid dat we nu hebben opgenomen is hoe we onszelf willen laten horen. Dit is hoe wij klinken en wat je live van ons kunt verwachten.”

Het nummer, ‘The King’s Nation’, is de eerste single van een nog naamloos album. “In plaats van dat er enkel een single komt, willen we nu dat het groter wordt en dat de nummers ook met elkaar in verband komen te staan,” zegt Klaver. Het is één van de weinige hints die hij geeft als het gaat om het mysterieuze 12AM album dat verwacht wordt eind dit jaar of begin volgend jaar. Toch geeft hij een klein tipje van de sluier weg: “’The King’s Nation’ is meteen al een goede hint over waar het album over kan gaan…”

Wel is duidelijk dat de band druk bezig is met het creëren van een image. ‘The King’s Nation’ is daar een klein maar belangrijk gedeelte van. Zo noemt de tekstenschrijver dat ze nu al bezig zijn om in pak op te treden en dat alle bandfoto’s in het zwart-wit blijven. “Pas bij het album wordt duidelijk waarom we het allemaal zo doen.”