Milan Bos nieuwe programmeur Popronde Emmen

Na vijf edities van de Popronde geeft The Bake Shop het stokje door in 2020

Tekst en foto's: Gilles Tijmes ,

Het is een mijlpaaljaar voor Popronde Emmen met een driedubbel jubileum. De rondreizende talentenshowcase bestaat vijfentwintig jaar, waarvan Emmen dit jaar voor de tiende keer deelneemt. Daarnaast is het voor The Bake Shop de vijfde keer aan het roer van de programmering. Het is daarmee gelijk de laatste keer voor de stichting: in 2020 neemt Milan Bos het stokje over als nieuwe coördinator.

Bos werd benaderd door Hoven tijdens een evenement in Groningen. Bos, redactiechef bij de lokale tak van 3VOOR12 Groningen, kende Hoven al van diverse lokale evenementen. “We zochten een nieuwe coördinator,” legt Hoven uit. “Net toen ik het er met Milan over had viel bij mij het kwartje.” Bos dacht in eerste instantie dat het een grapje was, maar ontdekte al vrij snel dat het een serieuze suggestie was. “Ik vond het eerst wel spannend. Ik heb wel meerdere dingen georganiseerd, waaronder Zwemfest in Groningen. Dat is georganiseerd via een studievereniging, dus daar heb je nog wat vangnetten.” Hij benadrukt vooral dat het coördineren van de Popronde Emmen voor hem een hele mooie uitdaging is.

Dit jaar is de organisatie nog volop in handen van The Bake Shop, maar toch is Milan Bos al bezig met de voorbereidingen van de overname. “Ik heb deze editie al wat over de schouder meegekeken,” zegt Bos. “Daarnaast hebben we al een rondje door Emmen gelopen om de mensen te leren kennen.” Buiten het meekijken met The Bake Shop heeft Bos zelf al veel lokale connecties, waaronder van de tijd dat hij zelf actief was in (cover)bands en verdere familiebanden.

“Ik wil er graag nog een hele gekke locatie bij,” noemt Bos als een idee waar hij zich op wil concentreren. Hij benoemt onder andere het Rensenpark als een locatie waar hij graag wat mee wil doen. Ook wil hij kijken of hij verder nog oude en nieuwe locaties kan benaderen, zodat de Popronde Emmen nóg meer kan groeien. Bos denkt even na over wat hij verder nog wil aanpassen en sluit het rijtje af met een wens om nog wat meer ludieke acties op social media te gaan doen.

The Bake Shop heeft vooral hoge verwachtingen van Bos. De stichting besloot te stoppen met het organiseren van de Popronde Emmen vanwege Drentsch Peil XL in dezelfde periode. Zo krijgt The Bake Shop de gelegenheid om zich te focussen op Drentsch Peil XL, terwijl Milan Bos zich volledig kan richten op de volgende versie van de Popronde Emmen.

De Popronde Emmen zoekt voor 2020 nog vrijwilligers. Geïnteresseerd? Meld je dan aan via emmen@popronde.nl

Popronde Emmen 2019

Popronde Emmen vindt dit jaar op 31 oktober plaats in de binnenstad van Emmen. Lisan van der Deijl somt op waarom deze tiende versie de moeite waard is: “Er zijn nieuwe locaties, het is altijd gezellig en er gebeuren veel dingen die je niet verwacht.” De Grote Kerk pal in het centrum is het hoofdpodium voor de liefhebbers van de snoeiharde muziek, met onder andere de lawaaimakers van Paracetamøl. Ook de after-party moet niet gemist worden. “Senza is dé beste afterpartylocatie ever,” zegt Van der Deijl. “Het is machtig mooi om te zien dat daar vrij jonge acts komen te spelen die compleet niet weten wat ze moeten verwachten.” Dat ze vervolgens met de bek vol tanden staan maakt het alleen nog maar specialer.