Timo de Jong en Ruud Fieten - op tour door Engeland #4

Tekst en foto's: Timo de Jong en Ruud Fieten ,

Singer-songwriters Timo de Jong en Ruud Fieten uit Meppel zijn op tournee door Engeland. Voor 3voor12 Drenthe houden zij een blog bij van hun avonturen.
Vandaag het vierde en laatste deel.

Dag #13

The Red Dog Inn, een optreden op een festival(letje) in de voortuin.
Bij ons optreden bij de Marina Bar (zondag, een week eerder) raakten we bevriend met Peter. Een muzikant die later ook nog bij het optreden in de Man of Kent was. Wij waren ons aan het voorbereiden op de gig, toen hij ineens aan kwam lopen. Dit soort contacten maken onze trip echt zoveel beter en het doet ons goed te weten dat we vrienden en fans gemaakt hebben!

Na het optreden en het min of meer leeg (vr)eten van de barbecue, gingen we overnachten bij het ouderlijk huis van Paddy Cleary, onze booker. Na een tijdje gepraat/gediscusieerd te hebben over wat nou echt de domste en meest nutteloze sport is (darten! – Timo) en Paddy getergd te hebben met filmpjes van het “Shittyflute” kanaal op Youtube (betreden geheel op eigen risico), gingen wij naar bed.

De ochtend erna ontwaakten wij met de geur van bonen, spek, toast, tomaat, ei, worst, aardappels en champignons. U raadt het al, een English Breakfast!
Dit was dinsdagochtend. Wij typen dit op donderdagochtend. We hebben nog steeds niet hoeven eten.

Dag #14

Ons laatste optreden van de tour zou die avond zijn in The Flippin’ Frog. Dit is een micropub half verscholen in de boog van een trein viaduct.
De eigenaren Melanie en Cyril zijn van origine Frans en het was één van de leukste optredens die we gedaan hebben! De sfeer zat er goed in, iedereen luisterde en reageerde heel erg enthousiast. Top elf van alle optredens, sowieso.
Ook hier zagen we veel bekende gezichten en verkochten we een recordaantal cd’s.

Er was ook nog een naaktkat. Dat was gaaf.

Dag #15 en #16

Michael Lane nam ons nog mee naar Whitstable. Een pittoresk plaatsje aan de Engelse kust. We konden bijna ons huis zien!
Deze dag bestond uit Fish and chips, steak and ale pie en “Daddies favorite brown sauce” (zo heet het echt..).

Wij namen die avond afscheid van Paddy, Molly en Adam. Huilen! Janken!
Die ochtend erop gingen we onze ponden omwisselen naar euro’s... Huilen! Janken!

En hier zitten we dan, op de boot terug naar het vasteland.

Het was onze eerste tour en wat hebben we genoten. We gaan volgend jaar zeker terug. We willen natuurlijk een paar mensen ontzettend bedanken:
- Allereerste, Michael Lane. Hij is al menigmaal genoemd in deze blogs, maar zonder hem was dit hele avontuur niet doorgegaan en zéker niet zo geweldig plezierig geweest!
- Dan willen we Paddy Cleary bedanken, voor zijn gezelschap en het regelen van het merendeel van de optredens. Het was donders top!
- Nagenoeg elke Engelsman- en vrouw die we tegen zijn gekomen onderweg. Iedereen was ontzettend aardig, buitensporig beleefd en we voelden ons volledig welkom.
- 3voor12 Drenthe voor het online plaatsen van onze verhalen en avonturen.

Dit was het voor dit jaar! Hopelijk volgend jaar meer en we zien jullie graag bij een van onze optredens.