Het is geen geheim dat De Amer de laatste tijd aan het experimenteren is met de programmering. Vorig seizoen brachten ze onder andere de ruigere band The Grand East naar het legendarische muziekcafé. Dit seizoen trappen ze al vroeg af met een leuke verrassing: de, voor ons intussen bekende, namen Ruud Fieten en Hannah Mae. Het was nog de vraag of het concert vol zou raken, maar de gastvrouw deelt vol trots mee dat het verdiend is uitverkocht. Het lijkt een schot in de roos.

Hannah Mae trapt het bescheiden af. Waar ze normaal gesproken solo of met band op de planken staat, heeft ze nu begeleiding in de vorm van slechts één extra gitaar. Met ‘Back To You’ behaalde de singer-songwriter onlangs al leuke resultaten. Het nummer werd gebruikt voor een supermarktketen en werd toegevoegd in playlisten van diverse nationale zenders. Als kers op de taart, zo vlak voor het jaar, is de zangeres sinds begin deze maand ook officieel lid van de Spark Records familie.

Voor Ruud Fieten en zijn band was het even een rare gewaarwording. Met de EP release van ‘Mad Dogs in the Sun’ stond de groep onlangs nog in een bomvolle kleine zaal van Hedon. Nu, aldus gitarist Gerhard Post, moeten ze toch even wennen aan de intieme setting van De Amer. De kortere afstand van het publiek op de band wekt even zorgen op voor de band of het niet al snel te hard gaat, maar zoals eerder genoemd: De Amer is intussen (en vooral na The Grand East) wel op de proef gesteld. Eenmaal op het podium lijken de zorgen verdwenen. Ruud Fieten en band spelen met plezier en lijken er oprecht ‘schik’ in te hebben.