Rumbling in the Peateries 2019

Fotografie: Marielle Hensums | Tekst: Martijn Riepe ,

In de VS spreken ze soms over 'Flashback Friday', ruimte genoeg dus voor ons om een kleine terugblik te doen. Op zaterdag 11 mei vierde het festival Rumbling in the Peateries zijn 5 jarig jubileum. Martijn Riepe, Drummer van Rockabilly Three, beschreef hoe deze dag is verlopen.

Bij aankomst werden wij hartelijk ontvangen door Brenda, Egbert, Klaas en Reintsje. Het was goed om na 2 jaar terug te zijn. Zeker omdat de eerste keer ons enorm was bevallen.

Na bijgepraat te hebben moest de tent worden opgezet en de bandspullen backstage gesjouwd worden. Het campingveld liep al aardig vol: er stonden een aantal caravans en campers met de luifels uitgeklapt. Bekenden komen even langs om een praatje te maken en de hand te schudden.

Dan vervolgen wij onze weg naar het festivalterrein. Bij binnenkomst staat een prachtige mobiele kledingwinkel. De dames van de Femme Fatale Botique hebben jurken, vestjes en shirts voor de dames in geheel 40s en 50s stijl. In de verte staat de PartyBBQ smoker van Kees en Astrid al goed te branden: een heerlijke geur hangt op het terrein. Naast vlees is er voor de liefhebbers ook vegetarisch eten mogelijk door Putdeksel BBQ.

In de schuur is er een photoboot beschikbaar. Om daar op je knapst op te staan is er voor de heren de Barber Bus en voor de dames Reintsje die zorgt dat je haar in opperbeste 50s stijl zit. In de hoek staat een tafel met daarop leuke dingen voor in huis met een ruig randje van ROEG.

Buiten staan de mensen te wachten voor de eerste band. Jordan Matthew Young trapt af rond 17:00 op het buitenpodium. In de zon zittend in een fatboy kan ik heerlijk gaan zitten kijken. een 70s vibe van de bluesband doet dan zeker goed. Ruige gitaar en melodieuze basloopjes. Na het optreden was het tijd voor een hapje eten en was het inmiddels als goed volgelopen. De meute stroomde naar binnen voor de eerste band op het binnenpodium. Om 19:30 begint Tess and her Highway Patrol: heerlijk dansbare rockabilly, bluegrass en hillbilly. Voor het podium staan mensen te dansen en is gezelligheid voelbaar.

Na de eerste band is er een pauze van een half uur waarin DJ Eddie Branch gouden klassiekers draait. Tom Cherry & The Tenneesse Three knalt om 21:00 de zaal in met een geweldige opening en opnieuw stroomde de dansvloer vol. Johnny Cash, rockabilly en country komen voorbij maar dan met een geweldige eigen sound.  Ondertussen gaan wij ons voorbereiden op ons optreden: de standaarden worden uitgepakt, snaren gestemd en versterkers opgewarmt. De DJ vult de tijd op voor de change en wij gaan opbouwen. Na een korte soundcheck gaan we ons omkleden. Even na 23:00 begint onze set. De dansvloer staat vol en dat is een heerlijk gezicht. Het was anderhalf uur vol gas spelen.

Wij hebben zeer genoten van het optreden en de energie die uit het publiek kwam was zeer positief. Deze avond is er één voor in de boeken. Na het laatste biertje en iedereen goedenacht te hebben gewenst lopen wij tevreden richting onze tenten.