We kunnen het niet beter maken: de eerste dag van Hello Festival 2019 was k-k-koud. Gelukkig lieten veel mensen zich niet kennen en trokken ze naar de Grote Rietplas om te genieten van diverse muziek. Het overdekte, knusse Huiskamerpodium met lokaal talent werd ineens een populaire bestemming bij de doorregende festivalgangers.

Wat onze planning betreft vielen we met de neus in de boter: wij hadden namelijk de huiskamer al op ons verlanglijstje staan. Met Jason Staal, Jooz en Nadua was dit de hotspot voor het Drentse talent van morgen.

Een normale Nederlandse jongeman die met de gitaar in de hand zijn liedjes speelt, dat is wat je ziet wanneer je Jason Staal op je podium hebt staan. Wat je hoort is even wat anders: een kick van Nederlandse taal, gevat en grappig. Het is een vrolijke man met karakter; een beetje een druktemaker, maar weet het publiek geïnteresseerd te houden. Het Huiskamerpodium was wellicht zelfs iets te klein om helemaal los te kunnen gaan.

Jason heeft meerde liedjes die hij samen met andere artiesten heeft gemaakt: o.a. Paul de Munnik, Isa Zwart en Syb van der Ploeg. Hij wist het publiek telkens weer beet te pakken: "Ja deze heb ik met Isa gemaakt! En ze is hier… Niet!"

Jason en zijn band hebben nu twee albums uit: het debuutalbum Daggedachten en het daarop volgende album Nachtgedachten. Beide cd’s zijn te vinden in de winkels.

Na buien, zonneschijn en toch weer een plensbui, is er weer een act in de Huiskamer op het Hello Festival. Jooz: een hippe, jonge jongen die zijn emoties als het ware rapt. Een spontane gast, erg druk maar dat maakte juist de sfeer goed. Met een gitarist en een DJ achter hem worden er liedjes gerapt en gezongen. Geboren in Groningen, opgegroeid in Assen en nu bij Hello Festival in Emmen.

Wellicht zat Jooz wel bij het verkeerde publiek, maar met een biertje op danst de oudere generatie ook mee op de hip hop. En met zijn kekke snor komt hij vast nog wel ver.

Ze won Drentsch Peil XL 2018, heeft al een paar nummers uitgebracht, en ze klimt steeds verder naar de top. Nadua ,die oorspronkelijk uit Assen komt, zorgt voor een lieve afsluiter van de dag met zelfgeschreven teksten die door merg en been gaan. Dit alles doet ze met een andere stem dan die je verwacht wanneer je haar ziet. Een lief meisje met een sterke stem. De Huiskamer zat vol. Ze entertainde, speelde mooie melodieën op haar gitaar en hield de aandacht vast.

We wachten met smart op haar album.