Afgelopen zondag was alweer de zesde editie van Folk op Erica. De line-up was ook dit jaar erg divers met één verbindende factor: stuk voor stuk artiesten waar het plezier vanaf spatte. Er zijn veel manieren om de onderlinge verschillen in woorden te brengen, maar in dit geval lijkt het ons het beste om er twee muzikale tegenpolen uit te pakken: Hannah Mae en 12AM.

Hannah Mae, die door haar samenwerkingen met Daniël Lohues en Ilse DeLange zichzelf momenteel flink in de kijker speelt, zong met Leonie Oldenburger mooie kleine liedjes waar het publiek zichtbaar van genoot.

Daarna streek de Emmense Rockband 12AM neer op het hoofdpodium in De Kuil en dat heeft Erica geweten! Wat een goeie band is dat. Het trio omschrijft hun muziek zelf als moderne rock gecombineerd met de jaren 90 sfeer. Het lekkere weer hielp de band: iedereen bleef lang zitten, zodat de Emmenaren uiteindelijk meerdere toegiften konden geven.

Geholpen door het warme weer bleef iedereen lang zitten, zodat er nog een stuk of twee, drie toegiften gegeven moesten worden. Het lijkt op deze prachtige avond bijna onvermijdelijk dat 12AM niet de grotere podiums op gaat in de toekomst.

Zeker weten is in ieder geval dat Folk op Erica in 2020 een 7e editie gaat krijgen op de laatste zondag van augustus.