Warme achtste editie van The Bake Shop Carrousel

De Nabershof

Greetje Kuipers ,

Zaterdag 15 april vond de achtste editie van The Bake Shop Carrousel plaats in de museumboerderij De Nabershof in Emmen. Wie De Nabershof binnentreedt komt terecht in een warme, knusse en intieme sfeer. Iets dat niet zo verwonderlijk is. Het is namelijk de theaterschuur van een locatie die geschiedenis en historie ademt. De meeste muzikanten en bezoekers zijn dan ook wonderlijk verrast en enthousiast over deze warme locatie waar volop ruimte is voor muziek en samenwerking. Van dit podium mag absoluut gezegd worden dat het een perfecte ambiance is voor de optredens die The Bake Shop organiseert.

The Bake shop staat garant voor optredens door lokaal talent. Aftrapper van de avond was Daniël ter Waarbeek, singer-songwriter uit Emmen. Met zijn integere, soms kwetsbare nummers, gaf hij de bezoekers een kijkje in zijn leven en zijn kijk op de wereld.

Het tweede optreden van de avond was Smutfish, een driekoppige band bestaande uit Melle de Boer, Janneke Nijhuijs en Dick Zuilhof. Het kan niet anders of je wordt vanaf het begin gegrepen door dit trio. Warme, doorleefde muziek, flirtend met Americana, denkend aan Tom Waits en de wanhoop die menigmaal in zijn stem en songs doorklinkt. Een sterk op elkaar ingespeeld trio dat elkaar tot in de kleine puntjes aanvoelt en aanvult. Welke  wending de leadzanger ook neemt, zijn muzikanten volgen, waarbij de luisteraar zo nu en dan verrast wordt door mysterieuze akkoorden. Zanger Melle de Boer weet op perfecte wijze de teksten van de liederen te vertolken en de sfeer van de songs  in zijn zang weer te geven. Hij sleept je mee met de teksten, veelal vertaald  door schrijvers als Levi Weemoedt, Freek de Jonge, Bart Chabot en Frederique Spigt. Het kan niet anders of je wordt door deze muziek geraakt. In elke song zit wel iets zit wat ons leven raakt. Soms rauw en kwetsbaar maar ook zo puur en zacht. Een mooie invulling van een zaterdagavond.

The Bake Shop heeft een unieke positie in Emmen door het presenteren van dit soort acts en steekt hiermee de kop boven het maaiveld. Ongetwijfeld zullen meer mensen geïnteresseerd raken als deze Carrousels meer bekendheid krijgen. Het is een kwestie van een lange adem, maar zeker de moeite waard. De volgende editie wordt een bijzondere bij het Langgraf nabij de Nabershof in de buitenlucht. Welkom!