Organisatie blikt terug op Rumbling in the Peateries

Redactie 3voor12 Drenthe ,

Met een lekker zonnetje begon zaterdag 13 mei de derde editie van Rumbling in the Peateries in Nieuw Amsterdam. Het festival, door de organisatie liefkozend een klein en ietwat eigenwijs festivalletje genoemd, opende om 16:00 uur zijn deuren. De organisatie blikt zelf vol tevredenheid terug en laat weten dat ze vooral door zullen gaan met het festival. Zij schreven het volgende:

Om 16:00 uur hadden Kees en Astrid gelukkig de grote smoker van PartijBBQ al lekker warm en was deze flink aan het roken. De bar was toch maar binnen neer gezet, dichtbij de deur, zodat je niets hoefde te missen van het optreden van Talisker Two. De heren zijn binnen gestart maar na een kleine, korte bui toch buiten gaan spelen. Het begon al gezellig druk te worden en het zonnetje kwam er snel weer bij. Spontaan werd het duo aangevuld door Björn Bolleboom (zanger van Hellbilly Hookerpunch) op staande bas en Peter Hanselman (drummer van o.a. Sharon and the Mystery Machine) met als gevolg een heerlijke sessie die perfect bij het sfeertje paste. Toen was het tijd om de bar te verplaatsen naar de zaal. Precies op tijd. We gingen snel met z’n allen naar binnen om te schuilen voor de volgende en laatste bui.

Binnen in de zaal mochten Sharon and the Mystery Machine de avond openen. Dat is ze zeker goed gelukt! De sfeer in de zaal was goed. Als mede organisator krijg je helaas weinig mee van de muziek. Gelukkig houden tevreden en enthousiaste gasten de organisatie wel op de hoogte van hoe het is gegaan. 

Na een pauze waarin even de tijd was om een lekkere hap te scoren bij de BBQ, je haren te laten doen bij Bigsby the Singing Barber, een jurkje te scoren of een kekke foto te maken in de photobooth, was het tijd voor Feather and the White. Zanger Ron heeft een hele tijd met stemproblemen gekampt. Na een lange periode van optredens afzeggen, zou dit weer hun eerste optreden worden. 

Het festival stopte duidelijk op hun hoogtepunt. De organisatie wil iedereen bedanken. De gasten, vrijwilligers, beveiligers, geluidsmensen, BHV’ers en iedereen die geholpen en gesteund hebben. De eer gaat uit naar de host van de avond, DJ Eddy Branch, de man met de vlotte babbel en lekkere dansplaatjes. De organisatie kijkt alweer uit naar de vierde editie.