Drentsch Peil XL: Peilsessie #2

Sterrenwacht, Another Desperate Voice, Sorry John

Redactie 3voor12 Drenthe ,

Met de eerste peilsessie nog vers in het geheugen, is het op zondag 21 mei alweer tijd voor de tweede sessie. In de loods van GD Sound in Emmen, maken de acts zich op voor hun showcase.

Sterrenwacht

Deze jonge vierman formatie uit Meppel brengt Nederlandstalige popmuziek. De groep bestaat uit William Mank, Remon de Boer, Tim Kalf en Ron Peerik. De vele genres waaruit inspiratie wordt geput (pop, rock en reggae) zorgen ervoor dat de muziek zich moeilijk in een hokje laat passen. Soms willen de mannen echter teveel binnen een nummer, waardoor het eindresultaat nog alle kanten op schiet. Het is al met al een heerlijke act om je zonnige festivaldag mee te beginnen. Echter, met het oog op de afronding en doeltreffend moeten er nog wel duidelijke keuzes binnen de muzikale invulling worden gemaakt.

Another Desperate Voice

Ondanks de afmelding van een bandlid, weet deze formatie vanaf de eerste minuut te boeien. Onder leiding van frontvrouw Rochelle, wordt de punkrock met de sound van Paramore (let op: het oude en goede Paramore) op speelse en snoeiharde wijze op het publiek afgevuurd. Dit gaat helaas ten koste van het vocale aspect, wat niet gedurende het gehele optreden wordt volgehouden. Met de juiste begeleiding kan deze formatie onder leiding van de frontvrouw uitgroeien tot een ware publiekstrekker.

Sorry John

Als laatste act is het de beurt aan deze pop-rock formatie. Dion van der Geest, Sven Steenhuis, Jurrie Tulp & Thijmen Dam hebben deze groep gevormd in 2015 en zijn sindsdien druk bezig met het schrijven van hun eigen nummers. Doordat de inspiratiebron van de band (Kensington) te aanwezig is, mist de muziek in dit stadium nog de nodige eigenheid. Dit maken ze echter goed door een stevige dosis enthousiasme en een constante kwaliteit binnen de nummers.