The Bake Shop Presents: Bartek Holland Tour

Liesbeth Tammes ,

De zoektocht naar muzikale snoepjes bracht ons in de avond van 21 april naar een geheime locatie. De organisators van The Bakeshop hebben op een industrieterrein een zolder tot sfeervol donker hol omgebouwd. De look is zoals het in pré-zuipkeet-tijdperk een jongeren centrum heette. Zeer geschikt dus voor de heerlijke noisy fuzzrock van de heren van Bartek.

Maar eerst de band SUPER EGO, voorheen bekend als smthng smthng unicorn. Deze muzikanten hebben zeker al op grotere podia gespeeld. De Herman Brood Academie Showcase bracht hun al in Hedon Zwolle en ook in Het Concerthuis tijdens het Eurosonic Noorderslag festival in Groningen. Nu dus in Emmen.

De poppunk nummers worden heerlijk door de drums en basrifs gedragen. En waar deze band al deed denken aan The Kills en Yeah Yeah Yeahs, kwam een Shaka ponk vergelijking in gedachten, Echter zonder de opsmuk, maar wel met strijkplank (je moet toch ergens je keys op zetten). De oprechte stem van Andura Sulaiman vertelt het zoals het is, “I'm no freak..” en iets over peuken in een bakje voordat het nummer 'Nicotine' wordt ingezet.

Kort samengevat: Leuke zanglijnen met punk gitaar en een bescheiden, maar brutale synthesizer.

Bartek

Zoals gezegd, de heren van Bartek. Dit uit de hoofdstad komende trio is aan een stevige opmars bezig. Al voor de presentatie van hun in OOR geroemde debuutplaat op 13 april, hebben ze al menig stad gezien tijdens de Popronde. Ook Eurosonic en Paaspop staan inmiddels op het CV van deze band.

Het is lekker doorraggen met de gitaar, bas en drums. Begint de setlist met een rock&roll achtig nummer, daarna is volluit fuzzrock. Of toch punk, of noise? Afijn, geef het een naam en je kan er veel over praten, maar beter nog, gewoon gaan luisteren!

De broekspijpen en oren weer lekker doorgewapperd, zijn we blij dat deze bands de zuidoosthoek van Drenthe ook bezocht hebben.