Karel J. Schepers en BlueXpress in de Brasserie, Emmen

Foto's: Mariëlle Hensums ,

Elke maandagavond is de Monday Night Music Club in de Brasserie in Emmen. Deze keer staan BlueXpress en Karel J. Schepers in de schijnwerpers. Fotograaf Mariëlle Hensums maakte een mooie sfeerimpressie.

Om 21:30 uur trapt BlueXpress af. De band onder leiding van Wiebe Hof (zang en gitaar), met Cees van Hoekelen (drums) en Jan Leeuwinga (basgitaar). Het grootste deel van hun repertoir bestaat uit eigen nummers, met een vette knipoog naar de blues. Dat deze mannen ruime ervaring hebben met de blues, blijkt wel uit de strak en swingend gespeelde nummers. We zullen deze band gegarandeerd vaker tegenkomen in het bluescircuit.

Even na tienen begint de tweede band van de avond: Karel J. Schepers and Band. Dit was echt genieten van begin tot eind! De band bestaat uit jonge mannen, hongerige wolven die dit vak uiterst serieus nemen. Nederlandstalig zonder een moment vervelend te worden. Ook voor deze mannen geldt dat we ze ongetwijfeld vaker tegen zullen komen. We zouden de muzikanten tekort doen door ze weg te schrijven als 'and band', dus bij deze: Karel Johannes Schepers (zang, percussie en gitaar), Robbert van Uum (gitaar), Joost Vonk (basgitaar en achtergrondzang), Neal Nieuwenkamp (keys en achtergrondzang), Martijn Hartsuiker (drums en percussie) en op de CD Lenteregen doen ook niet de minsten mee! Hier zijn ook Bertolf Lentink (gitaar, lapsteel en dobro) en Marten Berger (lapsteel) te horen.