Bluesbones in de Amer

Een op en top Belgische bluesrock avond

Tekst en foto's: Herman Keverling Buisman ,

Op deze koude zaterdagavond naar Cultureel Café 'de Amer', onder de rook van Grolloo, getogen om daar een portie blues op te doen. The Bluesbones zijn al sinds hun oprichting in 2012 volop 'in the picture'. Ze wonnen in 2012 de publieksprijs van de Belgische Blues Challenge en in 2016 waren ze overall winnaar. Ook hadden ze optredens tot ver in Europa.
En nu spelen ze voor het eerst in Amen, waar ze blij verrast zijn door de ambiance. Een overvol café, waar zelfs nog stoelen bijgeplaatst zijn en een muisstil publiek dat ruim op tijd aanwezig is.

De band bestaat uit 5 mensen:
De muzikale basis: op drums invaller Marc Gijbels, die nog een prima solo geeft aan het einde van de avond en bassist en lolbroek Geert Boeckx. Vervolgens Hammondspeler Edwin Risbourg, die veel soleert. Zanger van het eerste uur is Nico de Cock, die een prachtige, volle stem bezit en veel humor heeft. Hij doet met veel verve een imitatie van Barry White. Last but not least moet gitarist Stef Paglia genoemd worden. Deze jongeman van slechts 22 lentes oud speelt de sterren van de hemel, heeft al met vele grootheden gejamd, zoals Danny Bryant, Eric Steckel en Laurence Jones, die allemaal zwaar onder de indruk van zijn talent zijn.

Drie sets worden er vanavond gespeeld, met een toegift. Het publiek is laaiend enthousiast. Terecht dat ze genomineerd zijn voor de European Blues Challenge. Voorzitter Jos Hartman steekt zijn bewondering voor dit optreden niet onder stoelen of banken: het beste bluesoptreden sinds jaren. Iedereen gaat met een goed gevoel huiswaarts.