We Fall Slowly presenteert videoclip

Lose your Heart in Utopolis

Martine Vos ,

Bioscoop Utopolis in Emmen stond zaterdag 9 juli volledig in het teken van We Fall Slowly. De Emmer rockband presenteerde daar de videoclip bij het nummer 'Lose Your Heart', waar de groep samen met een driekoppige videocrew een half jaar aan heeft gewerkt.

Boye Emmaneel (zang), Maarten Righarts (gitaar), Gerwin Vrieling (gitaar), Anton Oortmann (bas) en Jan Schippers (drums) wonnen met hun strakke alternatieve rock in 2013 de Drentse Popprijs, speelden vervolgens in de Amsterdamse Melkweg en deden tientallen optredens. Na de eind 2014 verschenen EP “Butterfly Guillotine” werd het rustig. We Fall Slowly was toe aan iets nieuws.

"We hebben een jaartje niet gespeeld en vooral nummers geschreven", legt Anton uit. "Dat heeft veel nieuw materiaal opgeleverd. Dankzij subsidie van Kunst & Cultuur Drenthe konden we ook een aantal bandcoaches inroepen. Dit waren Twan Bakker (Dreadlock Pussy), Willy Tjon Ajong (Green Lizard), maar ook Bernard Gepken.

Een tijdje terug vertrok de band samen met Iris Sijbom, Martijn de Vries en Paul Katuin naar voormalig Oost-Duitsland om beelden voor de clip te schieten. Een mooi project dat vorig jaar oktober de 'go' kreeg dankzij subsidieregeling Maak het in Drenthe. Deze regeling is speciaal bedoeld voor amateurkunstenaars die geen onderdeel uitmaken van een stichting of vereniging. De bijdrage was een enorme steun in de rug voor de band. "We kwamen terecht in een bijzondere omgeving", vertelt Iris. "Veel bergen, een ruige groene natuur. Dat past helemaal bij We Fall Slowly."

“Lose Your Heart” heeft een prachtige videoclip, die je een paar keer moet bekijken om alle details tot je door te laten dringen. Daarbij is het ook een indrukwekkende nieuwe single.

De band is enorm gegroeid de afgelopen drie jaren. Dit is ook duidelijk te zien in de documentaire die na afloop van de videoclip-presentatie wordt getoond.

Aansluitend tovert We Fall Slowly de bioscoop even om tot concertzaal. Een bijzonder optreden in een niet alledaagse setting. Het surround bioscoopgeluid geeft een extra dimensie aan het geheel. De zo goed als uitverkochte zaal neemt staand in de bioscoop de muziek in zich op. Geen gitaren die sneuvelen aan het eind, maar een volwassen band die professioneel een mini-concert geeft.

De nummers zijn volwassener geworden. Ze hebben nog steeds een stevige rocksound, maar zijn toegankelijker voor een breder publiek. Fans worden niet teleurgesteld en nieuwkomers worden verrast door het goede samenspel en de strak gespeelde, mooi gecomponeerde nieuwe nummers.

Al met al een zeer geslaagde en bijzondere presentatie in Utopolis.