Vogelpop maakt rentree

"Mensen dansen, mensen genieten, dat is alles wat je op een festival wil."

Lotte Vos ,

Na er een jaartje tussen uit zijn geweest is Vogelpop weer terug. En weer op dezelfde oude vertrouwde locatie als de voorgaande jaren, in Ansen. Is een festival met een breed aanbod in muziek, veel creativiteit, vrijheid en je kunt er skaten. Het terrein heeft een super gave uitstraling en bestaat uit allemaal super gave zelfgemaakte objecten groot en deels zelfs gerecycled. Qua muziek was er ook voor ieder wat, dit zorgde ook voor een gemengd publiek en veel gezelligheid.

Voor mij begint deze dag met De Dood, een punkrock bandje uit Schiedam. Een band met opvallende Nederlandse teksten met een duidelijke boodschap. Ze hebben songs over dingen als "zonder reden mensen in elkaar slaan". De opvallende teksten in combinatie met de strakke riffs zorgde ervoor dat dit trio een erg gaaf optreden geeft.

De teksten is ook wel hetgeen wat het publiek enthousiast maakt. Er word vooral veel gelachen en het publiek komt een beetje los en de band zelf is erg enthousiast. Het enthousiasme van de band is goed te merken, ze gaan zelf helemaal op in hun muziek. De zanger brengt de teksten erg duidelijk over en met veel passie. Al met al is het dus een zeer geslaagd optreden voor de band.

Daarna volgt Searching For Relief, een nog vrij onbekend bandje uit Utrecht. De bandleden noemen zichzelf een balans tussen energieke hardcore-punk, post-hardcore, punk-rock en druilerige stonerrock, met invloeden van namen als John Coffey. De band bestaat uit vijf jongens en is op dit moment bezig met het uitbrengen van een EP. Het optreden van de band brengt veel enthousiasme naar boven bij het publiek.

Er word zelfs gecrowdsurft op een surfboard. De band bestaat uit goede muzikanten, maar tijdens het optreden zijn er zeker wat dingen in de zang die niet heel soepel verliepen en lekker klinken. Dat drukt het enthousiasme van het publiek bij lange na niet. Ze sluiten hun optreden af met een cover, waarbij er diverse biertjes sneuvelen.

En dan een Deense band, een van de weinige buitenlandse bands op dit festival. Yung bestaat uit 4 goede en zeker ervaren muzikanten, ze spelen binnen het genre rock. Na hun optreden op Vogelpop zullen ze ook nog spelen in Haarlem en op Welcome To The Village. De band is erg goed op weg en zal ik zeker in de gaten houden.

Hun optreden op Vogelpop klinkt goed. Goeie riffs, goeie zang en zeker goed getimed. Er was niet veel publiek maar de mensen die er waren waren zeker aan het genieten. Het is een heerlijk optreden, deze band moet je zeker gezien hebben.

Dan kreeg je On Candy Striped Leggs, een Nederlands tweetal waar je je vinger niet goed op kan leggen. Ze zijn nog heel onbekend en trekken helaas ook niet heel veel publiek. Het tweetal, een man en een vrouw, hebben diepe Nederlandse teksten die op gitaar begeleid worden. Het optreden is niet heel opvallend maar vrij simpel en soms enigszins langdradige liedjes. Het is geen publiekstrekker, maar de teksten zijn goed en de muziek ook.

Het optreden van George Kush Trio volgt. Ondanks dat de groep uit 4 personen bestaat, noemt zij zichzelf toch een trio. Het bandje is een hiphop band met jazz-, blues- en folkinvloeden. Hun moto is "het gaat om niet vergeten te willen worden". En met hun optreden op vogelpop gaat dat zeker niet gebeuren. Het publiek is laaiend enthousiast en is heerlijk aan het dansen. Deze vier muzikanten zorgen voor precies de goeie combinatie tussen de verschillende muziekstijlen waar ze gebruik van maken. Ze brengen met zijn vieren de muziek erg goed over en het hangt allemaal heel goed samen. Genieten dus!

Facing The Madness volgt, een band van Drentse bodem. Hun muziek valt te plaatsen binnen het genre Deathmetal en dat stralen ze ook uit. De band komt uit Hoogeveen en bestaat uit 4 leden. Ze timmeren al aardig aan een weg en hun optreden op vogelpop was zeker opvallend. Het trekt veel publiek en er wordt zeker bij bewogen. Strakke riffs en diepe zang is wat ze zeker doen opvallen. Het was wel erg jammer dat het geluid over het algemeen tijdens hun optreden erg zacht was, te zacht voor deathmetal. Tijdens hun optreden breekt heerlijk het zonnetje nog even door.

Door alle optredens van de verschillende bands en alle stijlen was het een erg geslaagd festival. Gezellige mensen, goeie sfeer en je voelde de vrijheid. Je kon de hele avond nog dansen tot in de late uurtjes. En ondanks de regen die op een gegeven moment wel doorbrak was het een vrolijk festival met voor ieder wat wil. Het publiek was erg fijn. Verschillende mensen en een fijne sfeer. Door het aantal mensen wat er was voelde het heel rustig aan en kon ieder zijn ding doen.