Daniel Cane & The Rebellion zorgt voor veel interactie

Optreden bij Apollo werkt sfeerverhogend

Jolien van Huizen ,

Twister, gevoeligheid, lol en de zaal gebruiken als podium zijn een paar acties die Daniel Cane & The Rebellion zo opvallend maken. Afgelopen vrijdag stond de band bij Poppodium Apollo in Groothuis, met I Took Your Name in het voorprogramma.

Chris van der Ploeg, die eerder in de band Audiotransparent speelde, treedt nu solo op onder de naam I Took Your Name. Hij stond sinds een half jaar weer op een podium. De grootte van de zaal zorgde ervoor dat de intiem akoestische liedjes minder tot z’n recht kwamen. Na afloop vertelde hij dat hij meer van de huiskamerconcerten is en na een half jaar weer optrad.

Na een pauze en muziek van dj's Jan en Niels begon Daniel Cane & The Rebellion, een groep met zes bandleden. Ricardo is de frontman, terwijl Chris Moorman de tweede stem zingt. Het publiek stond bij de bar en werd gevraagd meer naar voren te komen. De sfeer zat er na het eerste nummer al goed in. Er was veel interactie met het publiek, waardoor het intiem gezellig was. Na een aantal nummers kwam Ricardo het publiek ingelopen en vroeg of iedereen om hem heen wilde staan. Daar speelde hij akoestisch twee nummers. Daarna sprong hij het podium op en keerden de up tempo nummers weer terug.

Uiteindelijk werd het spel Twister erbij gepakt en werd het door twee mensen uit het publiek gespeeld, terwijl de band door bleef spelen.
Een gezellige avond met als afsluiter het nieuwtje dat van Daniel Cane & The Rebellion in september een album uitkomt. Na de buiging sloten de dj’s de sfeervolle avond af.