Club 3voor12 drenthe voorpret #1: Loop Alley

"Drenten mogen trotser zijn op wat ze doen"

Tekst: José Super | foto's: Jan Lenting ,

Loop Alley is er klaar voor! Klaar om de wijde wereld in te trekken met hun bijzondere muziek. Ze spelen een mix van House, New Wave en Pop. Beetje moeilijk om te omschrijven, maar na het lezen van het interview en het beluisteren van de links naar muziek, dan begrijp je er vast meer van. Op 12 januari spelen de bandleden vanaf 23.00 uur in Club Kiwi tijdens Eurosonic Noorderslag. Maar eerst maken ze 7 januari hun opwachting tijdens de Club3voor12drenthe/Eurosonic Preview in Theater Hofpoort in Coevorden.

Hoeveel optredens hebben jullie het afgelopen jaar gegeven?

"De grotere optredens waren op Bevrijdingsfestival in Assen, Zomerwelvaart in Groningen en de TT in Assen. Daarnaast hebben we meegedaan aan Drentsch Peil XL en hebben opgetreden in diverse kroegen. In 2011 zijn we (Nathan en Libbie) als duo begonnen, maar sinds 2015 uitgebreid tot een band. Als duo speelden we in Barcelona en Ibiza en hadden we veel succes. Als band spelen we veel in het noorden, want we zijn van mening dat support vanuit eigen provincie belangrijk is om ons daarna meer te richten op buiten de provincie."

Wat vinden jullie van het muzikale klimaat in Drenthe? Spelen jullie veel binnen of juist buiten de provincie?

"Wat ik (Libbie, zangeres van Loop Alley) beter vind aan het muzikale klimaat in Drenthe is dat er de laatste tijd meer stijlen naar voren komen. Er wordt meer gezocht naar andere stijlen dan blues. Daarnaast komen er grotere poppodia bij zoals, cultuurpodium VanSlag in Borger en poppodium Apollo in Emmen. Drenten mogen trotser zijn op wat ze doen!"

Hoe verloopt jullie aanloop/voorbereiding naar Eurosonic?

"We kijken allereerst als band naar onze sterkste nummers en daarnaast nodigen we mensen persoonlijk uit om naar Eurosonic Noorderslag te komen. We repeteren twee keer per week met de band. De ene keer bij mijn ouders in de schuur tussen de verfblikken en de andere keer in een repetitieruimte in Groningen. Ook bepalen we een strategie wie wat doet. Zo heeft iedereen in de band een eigen taak."

Wat ga je tijdens Eurosonic Noorderslag zelf checken?

"We laten ons verrassen de avond zelf. Heb wel wat namen voorbij zien komen, maar op de avond zelf gaan we bands checken die op ons lijken."

Wat gaat jullie het nieuwe jaar brengen?

"In 2017 hopen we op de grotere festivals te mogen spelen, zoals Rock Werchter. Dit vanwege mijn vlaamse roots. En we hopen dat het bij ons net zo gaat lopen als bij de band My Baby. Zij zijn niet per se bekend geworden door de radio, maar door op festivals te spelen. Onze droom is om op Pinkpop en Sziget te spelen! Maar allereerst de Drentse grens over en dan de Nederlandse grens.
We hopen dat onze EP snel uitkomt, zodat we onze fans kunnen verrassen met nieuw materiaal. Muziek maken blijft een wisselwerking tussen de fans en ons. Support your local heroes!'

Op de site van Loop Alley is hun nieuwe single Stay te beluisteren. Check de site en Facebook.