Club 3voor12 drenthe voorpret #2: Blackbriar

"Onze focus ligt momenteel op buiten Drenthe spelen"

Tekst: Anton Oortmann | Foto: Michel Berendsen ,

In de aanloop naar de Eurosonic Preview Show in Theater Hofpoort spraken we met de dame en heren van de Assense Gothic Rock band Blackbriar.

Hoeveel optredens hebben jullie in het afgelopen jaar gegeven?

“We hebben in het afgelopen jaar vijftien optredens gegeven.”

Wat vinden jullie van het muzikale klimaat in Drenthe? Spelen jullie veel binnen of juist buiten de provincie?

“Voor ons gevoel wordt erg veel georganiseerd in Drenthe om o.a. de Drentse bands een podiumplek te kunnen bieden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Popronde, Drentsch Peil XL, Speakers met Kopp’n, The Spy And The Butcher, Ode aan Muskee en het TT Festival, dit zijn voor ons de absolute uitblinkers.  

De organisaties waar wij mee te maken hebben gehad zijn enorm gepassioneerd, steken veel tijd en energie in deze evenementen. Dat wij hier deel van uit mogen maken is een enorme eer, en wij zijn deze organisaties daarom ook erg dankbaar voor de mogelijkheden die ons geboden zijn.

Wij hebben de afgelopen jaren het merendeels van onze optredens in Drenthe mogen geven, dit doen wij altijd met heel veel plezier.

Desondanks ligt bij ons momenteel de focus vooral op meer buiten Drenthe spelen. In Nederland, maar vooral in het buitenland.”

Hoe verloopt jullie aanloop/voorbereiding naar Eurosonic?

“De voorbereidingen gaan erg goed, maar zo nu en dan wel een beetje hectisch. We zijn druk bezig geweest om onze podiumpresentatie te verbeteren en de liveshow op te frissen. Echter werken we ook al bijna een jaar aan onze debuut EP en de deadline voor release is al een tijdje verstreken. We moeten onze aandacht verdelen, maar het ziet er allemaal goed uit momenteel!”

Wat ga je tijdens Eurosonic Noorderslag zelf checken?

Zora: “Zelf wil ik heel graag Walking On Cars willen zien, maar ik ben bang dat het niet kan in verband met onze eigen show. Verder zijn er simpelweg te veel goede acts dit jaar. Het is daarom enorm lastig om te kiezen wat wij graag willen zien. De line-up belooft in ieder geval een geweldig festival!”

Wat gaat jullie het nieuwe jaar brengen?

“In 2017 gaan wij onze debuut EP uitbrengen en uiteraard hopen wij dat deze goed ontvangen gaat worden. Daarnaast hopen we dit jaar veel te kunnen spelen in binnen en buitenland!”

Blackbriar speelt donderdag 12 januari rond 21.30 uur in Club Kiwi in Groningen. 

Wil je meer weten over Blackbriar?

Kijk dan op hun site en facebookpagina.

Wil je meer horen? Hieronder staan twee nummers van de band.