Timo de Jong: 'Ik wil luisteraar replay value bieden'

Releaseparty Get Well Soon in voormalige Stad & Esch-gebouw

Wouter Bessels ,

Singer-songwriter Timo de Jong brengt deze week zijn eerste cd uit. Get Well Soon is de opvolger van zijn vorig jaar verschenen EP Meraki en wordt vrijdag 29 april op een speciale locatie in de woonplaats van de Meppeler ten doop gehouden. Het technieklokaal van het voormalige Stad & Esch schoolgebouw aan het Zuideinde.

Get Well Soon bevat elf songs, waarin De Jong het warme geluid van Meraki weet te consolideren. Zijn stem klinkt voller en komt dankzij betere opnamemogelijkheden beter tot zijn recht. Met name de meerstemmigheid in het titelnummer valt op. “Ik wilde per se een rijker gearrangeerd geheel”, zegt hij. “De luisteraar replay value bieden, zodat die de liedjes vaker luistert en gaandeweg meer ontdekt. Ik zie het niet als een typische singer-songwriter plaat.”

Inspiratie haalde Timo uit verhalen van anderen. Juist in een periode - eind vorig jaar - die hij als ‘donker’ typeert. “Ik schreef in die maanden vooral liedjes voor anderen. Deze cd is daarvan de weerslag, in de trant van: ‘als je je slecht voelt, dan ben ik er voor je’. Begon Get Well Soon als een verzameling liedjes die ik simpelweg mooi vond, gaandeweg is het een therapeutische cd geworden met liedjes die volledig betrekking hebben op mijzelf.”

Vorig jaar augustus stond Timo de Jong te midden van de holes op de midgetgolfbaan van Bad Hesselingen. Vrijdag staat hij in het oude Stad & Esch gebouw, waar zoveel Meppelers hun middelbare schooljaren hebben doorgebracht. Die locatie dankt Timo aan zijn contacten met De Muziekcoöperatie. Die zorgt de laatste maanden voor veel reuring op het muziekgebied in de stad. "Ik ga optreden in een lokaal waar ik vroeger nog les heb gehad. Natuurlijk doe ik dat niet alleen. Net als op Get Well Soon speelt Peter Kroes bas en Frederik Roeland drums. Beiden voelen goed aan wat mijn muziek nodig heeft. Ook Esther Postma, violiste Martine Stulp, gitarist Joël Noorland, toetsenist Xander Driessen en banjospeler Niels Krijger zijn van de partij.”

Het optreden van Timo de Jong en zijn muzikale gasten begint vrijdag 29 april om 20.00 uur. De zaal aan het Zuideinde gaat om 19.30 uur open.

De cd is verkrijgbaar in combinatie met een entreekaartje, maar ook los te bestellen via Timo’s Facebook-pagina.

Een uitgebreide bespreking van Get Well Soon volgt binnenkort.
Hieronder vast een voorproefje: