Lenard Davers studeert af in Hedon

Toycar Taxi-drummer nodigt vader Marlen (ex-Skik) uit

Wouter Bessels ,

Spannende tijden breken aan voor Lenard Davers. De drummer van Toycar Taxi hoopt 10 mei af te studeren aan de opleiding Artiest Muziek in Zwolle. Dat doet hij die dag met een speciaal afstudeerconcert in Hedon. De 20-jarige muzikant uit Oosterhesselen wil daarna zijn pijlen richten op de Pop Academie van het Conservatorium in Amsterdam.

Natuurlijk krijgt hij in Hedon hulp van zijn medebandleden van Toycar Taxi Geosy, Wouter en Bastiaan (die dezelfde avond ook afstudeert).

De band uit Emmen bracht afgelopen zaterdag zijn nieuwe single Follow uit en is komende donderdag te zien op de Sena Talent Stage van Bevrijdingsfestival Drenthe in Assen.

Voor zijn afstudeeravond heeft Davers een leuke set in petto. Hij wordt daarbij ook geholpen door zijn vader Marlen, voormalig drummer van Skik. “Ik begin rustig samen met Marlen, met akoestische covers en bouw vervolgens op naar een gigantische set met Toycar Taxi. Hoe ik die switch precies ga aanpakken, houd ik nog geheim.”

Lenard heeft een speciale reden om zijn vader te vragen. “Door hem ben ik gaan drummen en hij is, naast soms een pain in the ass, een enorme inspiratie geweest voor mijn muzikale carrière. Hij heeft mij een enorme push gegeven in de goeie richting en vervolgens ben ik zo vroeg mogelijk begonnen om zo veel mogelijk zelf te doen en op mijn eigen drumbenen te staan.”

De afgelopen drie jaar studeerde Lenard aan het Deltion College in Zwolle. “Wel heb ik er een jaartje langer over gedaan, omdat ik er zonder enige theoretische kennis in ben gestapt. Zo kon ik geen noten lezen, dat was in het begin niet zo handig!”

Na de zomer hoopt hij dat voor hem de deuren van de Pop Academie in Amsterdam openstaan. “Ik wil daar heel graag aangenomen worden, omdat die opleiding creativiteit heel hoog in het vaandel heeft. Naast het feit dat ik mij als drummer erg graag wil verbeteren, wil ik mij ook meer ontwikkelen als allround muzikant en songwriter. In mijn ogen is Amsterdam daarvoor dé plek om te studeren.”

Naast de afstudeeravond moet Davers ook een workshop geven, een muziekproductie doen (zelf helemaal een cover opnemen met video) en een verslag over zijn muzikale activiteiten tot nu toe inleveren.

Benieuwd naar de verrichtingen van de Toycar Taxi-drummer? Bezoekers zijn 10 mei vanaf 19.00 uur van harte welkom in Hedon.
Allereerst doet Bastiaan van der Spek een set, daarna volgt Lenard. “De entree is gratis en het bier is koud”, aldus de drummer.