Enige Drentse optreden Maaike Ouboter

Concert met Bernard Gepken in Grote Kerk Emmen

Wouter Bessels ,

Ze touren al een maand door de Nederlandse én Belgische theaters: Maaike Ouboter en Bernard Gepken. Voor inwoners van Drenthe die bij het uitverkochte concert in De Oosterpoort in Groningen eerder deze maand achter het net visten, komt er op 12 november een herkansing. Die dag spelen beiden in de Grote Kerk van Emmen.

Voor Gepken is het een thuiswedstrijd; voor Ouboter is het haar eerste optreden in de Vlinderstad. De 23-jarige zangeres bracht afgelopen zomer haar debuutalbum En hoe het dan ook weer dag wordt uit, een album dat zij opnam met Joost Zweegers (Novastar).

Bernard Gepken speelt sinds vorig jaar in haar liveband. Voor dit optreden in Emmen laat Ouboter zich, net als tijdens de theatertournee, alleen door de Emmenaar begeleiden.

Ouboter en Gepken maken deze periode veel kilometers. Naast theaters in hun eigen land staat tevens een aantal Belgische zalen op de agenda. De concerten van de zangeres uit Gouda zijn bij onze zuiderburen veelal uitverkocht.

'De theatertour gaat heel goed', zegt Bernard. 'Het is een andere benadering van de liedjes ten opzichte van de club- en festivalshows die we het afgelopen jaar hebben gedaan, maar deze vorm leent zich er ook heel goed voor. Nagenoeg alle voorstellingen zijn uitverkocht, de recensies zijn goed en mensen vinden het mooi, dus iedereen blij.'

Het optreden op 12 november begint om 20.30 uur. De kerk gaat open om 19.45 uur. Kaarten voor het concert zijn te koop via de website www.andersemmen.nl, bij het Toeristisch Informatie Punt (naast de HEMA) en boekhandel Vermeer in Emmen. Een kaart kost € 17,-.

Website Maaike Ouboter