Voorronde Metal Battle in Het Podium Voorronde Metal Battle in Het Podium

Drentse bands strijden om plek in halve finale

, Jan Stam

Voorronde Metal Battle in Het Podium

Drentse bands strijden om plek in halve finale

Jan Stam ,

Het Podium in Hoogeveen staat morgenavond in het teken van de Drentse voorronde van de Metal Battle. De bands Pulse, Miscall, Blunt en Sunburn strijden om een plek in de halve finale die op 14 maart op dezelfde locatie plaatsvindt.

De twee mannen en een dijk van een frontvrouw van het uit Bovensmilde afkomstige Pulse spelen progressieve, experimentele hardrock. In de Klazienaveense band Miscall komen we een aantal oud bekenden tegen, die actief waren in het inmiddels opgedoekte De Landrakkers. Miscall speelt groovy heavy metal.
Het Hoogeveense Blunt speelt een combinatie van death en doom metal. De band Sunburn komt uit Nieuw-Amsterdam en omstreken en speelt een mix van metal, doom en stonerrock.

Naast de halve finale op 14 maart in Het Podium, waar de winnaars van Drenthe, Friesland, Groningen en Overijssel strijden om een plek in de finale, worden er nog twee halve finales gehouden die elk een winnaar opleveren.
De winnaars van de halve finales spelen op 25 april in de landelijke finale in Estrado in Harderwijk.

De voorronde van morgenavond begint om 20.00 uur. Special guest is Shade of Hatred (melodieuze death metal). De entree is gratis.

Website Metal Battle

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Drenthe