3voor12 Den Haag

Parkpop 2017: Broederliefde gaat clichés niet uit de weg

En zorgt voor rumoer

Er breekt een gekte aan, zowel backstage als op het veld. Het loopt aan alle kanten vol. Backstage verzamelt zich een groep jongeren en kinderen met telefoontjes in de hand. Een gedeelte van de straat wordt afgezet en twee bussen komen aangereden: Broederliefde is binnen.

Direct vanaf de start van het optreden pakt de groep uit. Rook, vlammen, confetti, alles zit er in. De beats zijn dansbaar en slaan goed aan in het veld. Het is allemaal bekend en voorspelbaar. We hadden dit artikel eigenlijk gister al kunnen schrijven. 

De heren gaan clichés om het publiek op te jutten niet uit de weg. In elk nummer tellen ze van drie naar één waarna het publiek geacht wordt te gaan springen. Ook de ‘hey, ho' en ‘waar is het feestje?’ komt voorbij. Je zou er bijna een bingo mee kunnen spelen. 

Het maakt het (jonge) publiek allemaal niet veel uit. Bijna elke track wordt woord voor woord meegerapt door het overvolle veld en de instructies worden braaf opgevolgd.

De show eindigt met een massale sitdown waarna nog maar een paar seconden muziek volgt en dan is de show afgelopen. Een beetje vreemd. 

Het moment:
Door het gedruk, gespring en gedrang ontstaat er onenigheid in het publiek. Het valt de heren op. Ze sussen de boel direct en verzoeken het gezellig te houden. 

 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12