3voor12 Den Haag

Haagse Pop Week barst los in oktober

Eerste events, optredens en workshops naar buiten gebracht

Tijdens de Haagse Pop Week, 13 t/m 21 oktober 2017, zet het Haags Pop Centrum nieuw lokaal poptalent op de kaart. Negen dagen lang nemen Haagse muzikanten de stad over tijdens de herfstvakantie. Het programma bestaat uit een groot aantal optredens op verschillende plekken in de stad, van de Grote Markt tot in Scheveningen, maar men kan ook deelnemen aan workshops en masterclasses in het Haags Pop Centrum.

De kick-off van het programma op vrijdagavond 13 oktober bestaat uit de EP releaseparty van folk-pop-wereldband The Magic Mumble Jumble in Paard. Diezelfde avond kan de garage- en punkliefhebber zijn hart ophalen in The Grey Space in The Middle waar het Haagse undergroundplatform SuBmarine de bands Stars At Night (US) + Wet Boys presenteert.

Op zaterdag 14 oktober strijkt de Haagse editie van de Popronde neer in de stad. Onder meer EUTFata Boom en The Howlin’ staan op het programma, bekijk de website van de Popronde Den Haag voor de volledige line-up.

14 oktober is de dag waarop een selectie veelbelovende bands van HPC Music Support showcases spelen in de Zwarte Ruiter, de September en het Paardcafé. Onder meer Medicine Jet, Cockney’s World of Elastic Snakes, VXUY en Banner. laten hun geluid horen.

Haagse hoogvlieger Sven Hammond is al ruim tien jaar een begrip in de Nederlandse muziekscene en over de grenzen. De band rondom orgelvirtuoos Sven Figee brengt enkele weken voor de show in het Paard op vrijdag 20 oktober haar nieuwe plaat uit. Voor de echte fans geeft Sven ’s middags ook een gratis toegankelijke workshop Hammond orgel!

De Haagse Pop Week wordt georganiseerd door het Haags Pop Centrum, al meer dan 30 jaar het platform voor de Haagse popscene. Met HPC Music Support ondersteunt het popcentrum Haagse popmuzikanten door middel van coaching, advies en financiële ondersteuning.

 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12