3voor12 Den Haag

CB17: Pink Oculus

Keiharde flows en kleine lieve liedjes

Het eerste dat opvalt als de band van Pink Oculus opkomt is dat het niet Badjekkah is. De band die normaliter de zangeres/rapper begeleid is in geen velden of wegen te bekennen en is vervangen door een drietal andere muzikanten.

Al rappend komt Esperanza Denswil het podium opgewandeld in een Afrikaans ogende outfit, inclusief hoed. De agressieve manier van dansen en de überstrakke flow trekken direct aandacht. Nummers volgen elkaar midden in de set in hoog tempo op met als uitschieters singles 'Delicious' en 'Birds'. Met name de laatsgenoemde is klein en heel funky. 

Na een drumsolo van drummer Jeremiah verlaat de hele band het podium. Toch komt de Esperanza terug, ze vraagt het publiek of ze liever een 'lief klein liedje' willen horen of liever de show voortgezet zien worden. Het eerste is het geval en Pink Oculus speelt 'Makings Of You' van Curtis Mayfield. Als afsluiter volgen 'Sweat' en 'Overdue', twee bikkelharde hiphoptracks waarmee het publiek bijna stuiterend de zaal verlaat.

Het moment: Na de drumsolo komt Esperanza in haar eentje op om een experiment uit te voeren. Ze pakt een Roland TR-909 drumcomputer van de grond en begint, terwijl ze zelf de beat maakt, het nummer 'Two Braids' te spelen. 

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12