3voor12 Den Haag

Gitaarbouwer Yuri Landman opent SuBmarine Festival

En blokkenschema online

Geluidskunstenaar en instrumentenbouwer Yuri Landman heeft drie unieke instrumenten gebouwd en zal die gebruiken tijdens de opening van SuBMarine Festival aankomende zaterdag bij PIP. 

Instrumentenbouwer Yuri Landman ontwierp al talloze experimentele instrumenten voor bands als Sonic Youth, dEUS, Melt-Banana, Rhys Chatham, Ex-Easter Island Head, Half Japanese en Kaki King. In dit filmpje zie je een voorproefje van het optreden.

Tijdens het jaarlijkse undergroundfestival SuBmarine staan maar liefst 35 acts, waarvan een groot deel uit Den Haag, verspreid over de vier podia van PIP tussen 17.00u en 05.00u. 

Het blokkenschema staat nu online en is via de website van SuBmarine te downloaden en te printen. Ook is er een special SuBmarine Festival app via TimeSquare waar je je eigen blokkenschema samen kunt stellen, alles over de acts kunt lezen en op de hoogte blijft van het laatste nieuws.

Geen enkel genre wordt tijdens SuBmarine geschuwd. Van grime van Noizboiz tot de acid en techno van Klankman, FreaktheMachine en BLAAM! tot psychedelische experimenten van Alkaloid en Sciant Lentement & dj Kris, agressieve gitaarmuziek van Bonne Aparte, trashpop van FOES en garagerock van het Amerikaanse BOYTOY en het Haagse Wet Boys. Het Haagse Radio Tonka bemand de Bunker en Girls go BOOM neemt ook een deel van het programma op zich.

Het SuBmarine festival wordt georganiseerd door het Haags Pop Centrum ism PIP en is mogelijk gemaakt door de gemeente Den Haag, Fonds 1818, Popunie en PIB 2.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12