3voor12 Den Haag

Roos Meijer bezingt ouderlijke liefde

"Het leek bijna alsof mensen dachten: Misschien is de reden dat ik op deze aarde ben om van jou te houden."

Roos Meijer bracht twee jaar geleden de EP Maktub uit. Een kortspeler die volledig geïnspireerd was op de ervaringen van de zangeres in vluchtelingenkampen in Griekenland. Nu is daar Meijers nieuwe single 'Made For Loving You' waarop opnieuw inspiratie wordt geput uit haar ervaringen met vluchtelingen, en dan in het bijzonder de liefde die ouders voor hun kinderen hebben.

"Het viel me in Griekenland heel erg op dat ondanks dat de omstandigheden verschrikkelijk zijn en de moed mensen in de schoenen zakt, de ouders hun levenslust nog putten uit hun kinderen die daar ook waren.", vertelt Roos over de telefoon. "Het leek bijna alsof mensen dachten: misschien is reden dat ik op deze aarde ben om voor jou te zorgen en van je te houden." De zangeres herkende deze vorm van liefde uit haar eigen opvoeding en haalde er inspiratie uit voor haar song. "Ik vond het een mooi thema om aan te kaarten. Het gaat niet specifiek over vluchtelingen, maar meer over het universele gevoel van ouderlijke liefde. Om het gevoel te benaderen dat we allemaal –hopelijk- op een manier kennen." Het nummer zelf is geschreven onder andere omstandigheden, vertelt de zangeres. "Ik zat in Zweden, in mijn eentje, in de middle of nowhere. Een deel van de metaforen komt juist daarvandaan."

Of het nieuwe nummer een opmaat is naar nieuw materiaal klopt in zekere zin volgens Roos. "Ik heb het nummer nu uitgebracht omdat het thematisch nog wel van doen heeft met mijn vorige EP. Ik ben nu bezig met een album dat als een nieuw hoofdstuk voelt, dus ik wilde deze single nu uitbrengen, anders kwam het er nooit van."

In de videoclip die bij het nummer is uitgekomen is een groep diverse gezinnen te zien. Sommige mensen herkennen wij uit de Haagse muziekscene (the Stangs-zanger Justin van der Weijde-Estacio en zijn moeder, bijvoorbeeld). "Een deel van de mensen in de clip zijn mensen uit mijn kringen. Maar er zijn ook mensen via-via bijgekomen. Ik heb geprobeerd een divers beeld neer te zetten van ‘het gezin’." Door de corona-maatregelen was het wel uitdagend om de clip op te nemen, de kinderen moesten immers bij de ouders inwonen. "We zijn in één dag Den Haag doorgereden om bij elf gezinnen voor de deur op te nemen. Gelukkig had ik een heel fijn team, waardoor de dag soepel verliep." Roos' eigen ouders zijn niet te zien in de video maar dragen wel bij aan het nummer. "Mijn ouders spelen allebei op de song. Mijn vader speelt contrabas en mijn moeder doet de ocean drum.", aldus Roos. Zo wordt de boodschap van de song ook nog extra getoond in de bezetting.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12