3voor12 Den Haag

CB17: Melanie De Biasio

Krijgt de Lutherse Kerk volledig tot rust

De laatste show in de Lutherse Kerk wordt getypeerd door de imponeerde presence van Melanie de Biasio. Het is soms alsof Astrud Gilberto de nieuwe plaat van Portishead inzingt. Niet verrassend dat er een beklemmende sfeer in de Lutherse Kerk heerst. De breekbare songs worden ondersteund met minimale drum- en keyboardpartijen. Het publiek zit vastgenageld aan de grond. Alles is kraakhelder, dankzij de uitstekende akoestiek in de kerk.

Vanavond doet de show van Melanie aan triphop denken. Soms swingend als bossanova en op andere momenten eerder sereen, kwetsbaar en ingetogen. Er worden vooral tracks van het net uitgebrachte Lilies ten gehore gebracht, Melanie danst flexibel op haar balletschoenen en haar doordringende vocalen overrompelen de festivalgangers. Toch barst de magie uit elkaar als er een toegift wordt gegeven. Wat een bijzonder moment had moeten zijn, (een toegift op een festival is zeldzaam) uit zich in het leeglopen van de Lutherse Kerk. Een klein minpuntje bij een verder vlekkeloos optreden.

Het moment: Tijdens 'With All My Love' bereikt het volume een absoluut minimum. Enkel het gekraak van de kerkstoelen is te horen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12