3voor12 Den Haag

Paard van Stal festival maakt line-up bekend

Met o.a Amber Arcades, Boef en Palmbomen II

Na een korte zomerstop kom Paard op 1 september met het gratis Paard van Stal festival om het nieuwe seizoen in te luiden. Onder anderen Hausmagger, Palmbomen II en Boef zijn van de partij. “Zo openen we met een festival dat net zo divers is als het programma van het hele jaar,” aldus programmeur Henk Koolen. “De namen die we presenteren zijn een aantal van onze persoonlijke favorieten,” voegt Eva von der Assen daar aan toe. “We maken het festival gratis om zo iets terug te doen voor onze vaste bezoekers.”

Grote Zaal
Voor de grote zaal heeft Paard één van de verrassingen van het afgelopen seizoen gestrikt: de Nederlandse indiepopband Amber Arcades. Daarnaast maakt Nederlandse rapsensatie BOEF zijn. opwachting. De afterparty in de grote zaal wordt gehost door Paard’s 80s, 90s en nullies djs. 

Kleine zaal
In de kleine zaal staan acts als  het Amsterdamse reggaecollectief The Dubbeez en de razendsnelle en stronteigenwijze surfrock van Hausmagger (met ex-Rembo & Rembo Ted Wesselo) geprogrammaard. Daarnaast staan winnaars van de Grote Prijs van Rotterdam Jaskelis. Het feest gaat daarna door tot in de kleine uurtjes met de vintage acid house van Palmbomen II, het solo project van Nederlandse houseproducer Kai Hugo. Ook vindt er in de Kleine Zaal een afterparty plaats met dj-sets van lokale helden Twice Upon A Time en JEANS.

Paardcafé
Op 1 september wordt niet alleen een nieuw seizoen ingeluid, maar is ook de opening van het vernieuwde Paardcafé. De verbouwing staat gepland voor deze zomer en de  transformatie wordt rigoureus aangepakt. Zo wordt het kleine podium vergroot, de bar vernieuwd, het geluid verbeterd, de entree versoepeld en kun je rekenen op nieuwe airco, garderobe en toiletten. Wil je meer weten over de verbouwing of zelf bijdragen: check dan nu de crowfundingspagina. Op 1 september is de verbouwing klaar en wordt de opening gevierd met optredens van een aantal Paard van Stal-acts: van de dromerige soul van Nana Adjoa en de indieklanken van Pip Blom tot het creatieve hiphopcollectief BrandWerk. Het publiek kan dan voor het eerst een blik werpen op het compleet vernieuwde podiumcafe.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12