Oh ja joh?! met Roy-Victor Seriese

Bekende koppen in de schijnwerpers

Koen Kleiberg | Foto's: Roland Wichser ,

Roy-Victor Seriese is in de Haagse popscene het meest bekend als gitarist van Piñata, maar doet daarnaast achter de schermen ook het management en de boekingen. Verder speelt hij in enkele coverbands en valt hij zo nu in dan in bij Jon Tarifa. Eind vorig jaar won hij met Piñata de Haagse Song van het Jaar-award voor 'Shes' Above My Head'. Wie zijn zijn muzikale invloeden en wat inspireert hem zoal?

Naam
Roy-Victor Seriese

Geboortedatum en -plaats
21 november 1989 in Almere. Daar kan ik ook niks aan doen.

Broers/zussen
Ik heb één zus, voor zover ik weet. Dewi heet ze.

Huisdieren
Een zwart-witte kat, hij heet Spijker.

Sport
Niet meer. Ik heb acht jaar taekwondo gedaan. Nu sta ik wel ingeschreven bij de sportschool, maar daar is ook alles mee gezegd.

Beste gewoonte
Ik probeer altijd alles op een rijtje te zetten om een goed overzicht te houden.

Slechtste gewoonte
Dat ik zoveel overzicht wil hebben voor mezelf kan soms tot ergernis leiden bij anderen.

Voor welke actie in je leven schaam je je het meest?
Ik denk niet dat ik me echt schaam, en ik vergeet dat soort dingen altijd snel. Je doet soms wel eens domme dingen maar je komt er ook altijd wel weer uit.

Wat laat je het liefst bezorgen?
Nieuwe apparatuur, besteld via internet. Oh, qua eten? De laaste tijd is Grieks erg goed bevallen. Veel vlees!

Wat is het eerste dat je doet als je opstaat?
Eten. Ik moet altijd heel veel eten, zeker als ik net ben opgestaan.

Favoriete plek in Den Haag
Die is niet meer: het F.A.S.T. Surfdorp. Daar is alles met deze band ontstaan. Ik kwam er zelf pas drie jaar of zo, maar het was echt een thuisbasis voor ons geworden. Nu vind ik de Waterpartij een leuke plek om heen te gaan. Er is daar een hele drukke weg en als je dan naar beneden gaat, naar het water, heb je daar alle rust. Je hoort niks meer van die weg. Dat geeft me altijd rust.

Wat zou je willen veranderen aan Den Haag?
Dat gezeik over de fietsen.

Stamkroeg
Waar ik vaak bedoeld en onbedoeld beland is in de Rootz. Ik vind dat een hele relaxte sfeer. Ik kom er ook wel eens op bijvoorbeeld woensdagen terecht en dan wordt het weer veel later dan je had gehoopt. De Grote Markt en het Paardcafé zijn ook wel plekken waar ik veel kom.

Beste Haagse initiatief
Buiten Surfdorp F.A.S.T. vind ik de Koninginnenâch [sic] altijd heel leuk. Dat geeft altijd zo'n sfeer dat iedereen kan doen wat 'ie wil. Dan wordt het een soort van Amsterdam voor één nacht, dat vind ik wel genieten.

Haagse band van het moment
Son Mieux vind ik echt te gek. Die guys zijn in een half jaar keihard gegaan.

Onderschat in de Haagse muziekscene
Ik denk dat veel dingen wel de aandacht of waardering krijgen die ze verdienen.

Overschat in Den Haag
De Vloek. Al kan ik er eigenlijk niks over zeggen want ik ben er nooit geweest.

Welke band had nooit uit elkaar mogen gaan?
Di-rect had nooit mogen stoppen, vind ik zo zonde! Was echt een goede band. 

Met wie zou je een dag willen ruilen?
Ik zou wel een tijdje in een jungle willen wonen met Tarzan of Mowgli van Jungle Book. Gelukkig maar voor een dag, want wat moet je je hele leven in een fucking jungle?

Waar kun je ‘s nachts wakker van liggen?
Stress, van dingen met de band die nog moeten gebeuren.

Beste nummer aller tijden?
Het eerste wat in me opkomt is 'Fix You' van Coldplay. Dat vind ik echt zo'n te gek nummer! Het begint heel klein en eindigt bombastisch alsof je in vijf stadions tegelijk staat. Ik waan mezelf altijd in een hele wereld als ik dat nummer hoor. Ik wil 'm ook op m'n begrafenis horen.

Guilty pleasure
Zijn jullie er klaar voor? One Direction. Sorry. Ik vind het gewoon heel vet, het zit heel goed in elkaar. Het is zeker niet enorm poëtisch, maar het is zo goed geproduceerd en zo catchy, je moet er maar op komen. En ik heb 3 dvd's van High School Musical in mijn kast staan. Special editions.

Eerste plaat die je ooit kocht of kreeg?
Dat weet ik niet meer. Ik was vroeger dj, dus ik kocht altijd heel veel singletjes. Een die me nog wel het meest bijstaat is 'Daddy DJ' van Daddy DJ. Helemaal kut.

Waar luister je de laatste dagen naar?
Van alles eigenlijk. Van de Foo Fighters tot Snoop Dogg en Dr. Dre.

Welke band moet voor altijd zwijgen?
Ik wil een Nederlandse band zeggen maar ik ben bang dat ik dan mensen over me heen krijg... Nee, fuck it, Van Dik Hout, dat mag iedereen weten. Ik vind dat zo'n pleurisband. Ik heb ze één keer live gezien, per ongeluk. Ze hebben één keer een grote hit gescoord en worden nog steeds overal als headliner geboekt terwijl het helemaal niet zo leuk en goed is. En Madonna. Ik haat Madonna.

Bron van inspiratie
Stevie Ray Vaughan, Michael Jackson, Foo Fighters. Uit alles wat ik hoor pak ik wel iets op. Ik ben geen rock-, reggae of bluesgitarist, ik kan van alles wel een beetje.

Wat zou je aan de volgende gast willen vragen?
Wat is je favoriete Disneyfilm?