Net zoals prinsen hun koninklijke verantwoordelijkheden dragen, leiden de Haagse artiesten Yaëll Campbell, Pyke en My Girlfriend ons vanavond met een rijk bandgeluid van synthesizers, scheurende gitaren, bas, drums en harmonische koortjes naar hun toekomstige muzikale koninkrijken. Zaterdag 26 oktober 2024 staat de clubtour in het Paardcafé in het teken van muzikale prinsen die komen met groove, een nieuwe release, indierock en meer.

20.30 uur - Yaëll Campbell

Yaëll Campbell timmert al vanaf jonge leeftijd aan zijn muzikale weg. Zijn roots liggen bij hiphop en rap, maar tegenwoordig richt de artiest zich op produceren, zingen, rappen, gitaar, keyboard en spoken word. Een hele hoop dus. In zijn werk hoor je invloeden van neo soul en lo-fi hiphop. Deze diverse stijl komt ook naar voren in zijn meest beluisterde nummers op Spotify, zoals 'Trynna do' en 'Mildly insane'. De eerste prins van de avond heeft al eerder bewezen een aangename stem te hebben om naar te luisteren en een sterke performance neer te kunnen zetten.   

21.30 uur - Pyke

De tweede prins van de avond is ook geen onbekende en heeft in het verleden al indruk gemaakt met introspectieve en melancholische muziek die raakt. De Haagse singer-songwriter komt niet zomaar naar Paardcafé Den Haag. Op vrijdag 25 oktober komt de nieuwe single 'Laundry' uit van Pyke en de release hiervan wordt vanavond gevierd. De nieuwe single wordt omschreven als een alternatieve song die 90’s emo, americana, synthesizers en gitaren combineert waarin thema’s als sociale druk, vervreemding van je gevoel en de compulsieve drang naar controle centraal staan. Say no more!

22.30 uur - My Girlfriend

Na een set vol tedere, melancholische muziek is het publiek helemaal opgeladen en klaar voor een snellere, energiekere sound. De zaal zal in sneltreinvaart gaan met indierock die doet denken aan 21e-eeuwse bands als The Wombats en vroege Arctic Monkeys, maar dan zonder gitaren. My Girlfriend is de derde muzikale groep prinsen van de avond, waarbij je al je overgebleven energie kunt laten gaan. De band brengt een aanstekelijke mix van uptempo garagepop met toetsen, bas en drums. Hun muziek zou zomaar eens kunnen eindigen met  'All I Ever Wanted', het perfecte feestelijke slotnummer voor de clubtour.

 

De 3voor12 Den Haag Clubtour

De 3voor12 Den Haag Clubtour vindt plaats van 23 t/m 26 oktober, tijdens de Haagse Popweek. Woensdagavond zal in het teken staan van hiphop tijdens Haagse Hop Yes! in Musicon. Het feestje wordt voortgezet op donderdag met een bijzondere Unplugged sessie in MingleMush. Daarna knallen we het weekend in: ga je voor keiharde Head Bangers (hardrock karaoke incluis) in de Gekke Geit, of ga je medeplichtig zijn aan het dak dat eraf zal gaan in De Zwarte Ruiter tijdens Doorbrekers? Zaterdag sluiten we de clubtour af met Gekkigheid in De Gekke Geit en Prinsjes op het Paard in het Paardcafé. Ook is er de hele week werk van onze fotografen te bewonderen MingleMush, Popradar en Paardcafé. De komende dagen lichten we ons programma verder uit op onze website. Volg ons op Instagram en Facebook voor het laatste nieuws of luister alvast naar onze clubtourplaylist op Spotify voor de ultieme voorpret.

De 3voor12 Den Haag Clubtour 2024 wordt mede mogelijk gemaakt door Project Regeling Popmuziek Den Haag en Cultuurschakel #haagsefestivalregeling #projectregelingpopmuziekdenhaag