Finale Talent Event: Yaëll Campbell

Vrijdag 29 januari in grote zaal Paard van Troje

Redactie 3voor12 Den Haag ,

Op vrijdag 29 januari is de finale van Talent Event, het coachingtraject voor muzikaal talent tot negentien jaar oud. Zes acts strijden dan in de grote zaal van het Paard van Troje om duizend euro, een rits festivaloptredens en extra studiotijd. 3voor12 Den Haag stelt tot die tijd de finalisten aan je voor. Deze keer rapper Yaëll Campbell.

De dertienjarige Delftenaar is de jongste finalist van Talent Event, maar tegelijkertijd ook de deelnemer met een van de indrukwekkendste cv’s. Zo nam hij al eens een nummer op met Alain Clark en was hij meerdere keren te zien op de landelijke televisie.

Wat heb je tot nu toe al bereikt?

“Met dans heb ik al heel vaak opgetreden. Zingen en rappen doe ik pas een jaar. Maar het was wel een avontuurlijk jaar, ik ben naar heel veel jamsessies gegaan en mocht meedoen aan de Zapp Music Challenge op tv. Daardoor kon ik een nummer opnemen met Alain Clark. Ook heb ik een keer samengewerkt met Clifford Goilo.”

Hoe was het tot nu toe om mee te doen aan Talent Event?

“Ik vind Talent Event echt een supertof project, omdat het meer dan een wedstrijd is. Je moet je verplicht met promotie bezig houden en allemaal workshops volgen ter voorbereiding op de voorrondes en de finale. Doordat ik de voorronde won, kreeg ik studiotijd. Ik heb toen het nummer ‘Afscheid’ opgenomen. De begeleiding in de Basementstudio was erg goed ondanks dat ze eigenlijk gewend zijn om met pop/rock bandjes te werken.” 

Kijk je uit naar de finale?

“Ja natuurlijk. Ik wil er ook echt iets bijzonders van maken. Ik ben al weken aan het oefenen op de show. Ik ga alle elementen van hiphop laten zien. Het wordt een spektakel met breakdance, dj, rap en graffiti.”

Lukt het een beetje je fans te mobiliseren?

“Ik ben er hard mee bezig. Er komt familie uit heel Nederland, mijn klas maakt er een klassenuitje van en er komen ook veel vrienden kijken. Het publiek telt mee als jurylid, dus iedereen snapt dat het belangrijk is dat ze me komen supporten.”

Wat zijn de plannen na de finale?

“Ik hoop natuurlijk dat ik win en dat ik weer de studio in mag en naar al die festivals mag om op te treden. Ik moet daar dan nog wel een hoop voor doen, want ik heb nog niet veel afgemaakte nummers, maar wel veel teksten en concepten. Daar ga ik de komende tijd dus eerst aan werken, want ik wil echt gaan genieten van alle festivals.”

In de finale van Talent Event neemt Yaëll Campbell het op tegen Seed of Ayawaska (rock), Tape (rock), Made in Stock (rock), New Dosis Audio (rock) en Something Like Sunshine (folk). Het publiek stemt mee bij het bepalen van de winnaars.